základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 1:3

Fotbalisté PSV Eindhoven dokázali v posledním zápase letošního ročníku zvítězit na půdě Zwolle v poměru 3:1 a díky šokujícímu zaváhání Ajaxu s předposledním De Graafschapem obhájili mistrovský titul se čtyřiaosmdesáti body. Svého amsterdamského konkurenta za sebou nechali o dva body. Hrdinou nedělního utkání se opět stal tradiční ostrostřelec PSV Luuk de Jong, který skóroval hned dvakrát.

De Jong sice nedokázal obhájit výhru v tabulce střelců z předešlého roku, ovšem i šestadvacet vstřelených branek je unikátní počin, za vítězným Janssenem z Alkmaaru zaostal o pouhou jednu trefu. Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině se do první možnosti dostalo PEC, když se po efektivní otočce probojoval ke střele z třiceti metrů Ouasim Bouy a jeho technická střela nakonec skončila v boční síti. Hosté byli blízko vedení ve 20. minutě.

Po nádherné kolmici za obranu se ocitl v samostatném úniku de Jong, dokonce obešel i gólmana Begoise, pak ho však mimo střelecký úhel skvěle vytlačil Lam a hostující forvard zamířil v nouzi jen do boční sítě. Hosté se dostali do vedení zhruba deset minut před přestávkou. Po krásné akci přiťukl Pröpper míč na hranici pokutového území k Jürgenu Locadiovi, který ho z první prudce napálil k pravé tyči a Begois se po míči natahoval marně.

Ve 43. minutě zvýšil vedení PSV de Jong, kdy se po rohovém kopu z levé strany odrazil balón k volnému kanonýrovi Eindhovenu a ten ho zblízka ze tří metrů nasměroval hlavou přímo pod horní tyčku. Po změně stran se v prvních dvaceti minutách hrálo opatrně bez větších šancí, domácím svitla naděje na bodový zisk v 66. minutě. O snížení se postaral Bouy, který se zbavil dvou protihráčů a poté vypálil z osmnácti metrů po zemi přesně k pravé tyči.

Nicméně PSV s poslední brankou tohoto duelu neotálelo, za necelých 60 sekund totiž vrátil Eindhovenu dvoubrankové vedení opět de Jong. Ten dostal do šestnáctky nádhernou kolmici od Locadii a poté z úhlu zamířil po zemi k vzdálenější tyči. Hosté si náskok s přehledem pohlídali a po závěrečném hvizdu mohly v jeho táboře vypuknout velkolepé oslavy. Zwolle i přes porážku skončilo osmé a v kvalifikaci o Evropskou ligu si zahraje s Utrechtem.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele