základní část, 14. kolo
29.11.2015 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - AFC Ajax 0:2

Ajax po těžkém zápase Evropské ligy na půdě Celticu dokázal uspět i na domácí scéně na hřišti nevyzpytatelného Zwolle. Svěřenci Franka de Boera se skvěle vypořádali jak s možnou únavou, tak nástrahami umělého trávníku. Hosty poslal do vedení v první půli Amin Younes, tři body v té druhé pečetil Thulani Serero.

Hostující stratég se nebál do základu nasadit mladého van de Beeka, který debutoval v dresu Ajaxu už ve čtvrtečním klání. V sestavě nahradil Schöneho, který do hry nastoupil pouze jako náhradník. Od 68. minuty se pak na trávníku znovu objevil i útočník Černý. Tentokráte se sice tak jako na Celtic Parku gólově neprosadil, předvedl ale i tak dobrý výkon.

Amsterdamský celek byl v první půli aktivnějším celkem. V 6. minutě se k dobré střele dostal Fischer, ale svatyni brankáře Begoise minul. O pár chvil později se před Begoisem objevil Younes, jenže ani on z vyložené pozice nenašel správnou mušku. Pár lehkých zákroků předvedl následně také hostující gólman Cillessen.

Jinak se Ajax ve 37. minutě ujal zaslouženého vedení. Dijks poslal z levé strany dlouhý pas do vápna, Begois si na míč nenaběhl ideálně, takže Younes dokázal skórovat. Později mohl Fischer zasadit další úder do řad Zwolle, jenže zase se mu nezadařilo v zakončení. Domácí toho v prvním dějství směrem dopředu opravdu moc nepředvedli.

Po poločase udělal kouč Ron Jans změnu v podobě nasazení Nijlanda a tenhle krok se rozhodně vyplatil. PEC byl najednou nebezpečnější. Právě střídající hráč rozehrál v 50. minutě přímý volný kop a Cillessen musel míč vyboxovat pryč. Na druhé straně mohl náskok navýšit Milik, ovšem v nesprávný moment uklouzl.

Příchodem Černého se Ajax začal více osmělovat v ofenzívě i v rámci druhé půle. Třeba po jeho patičce Klaassen mohl vyslat do šance Fischera, jenž opětovně minul. Ajax se dočkal další branky čtyři minuty před koncem. Černý vybídl Schöna, ten pak míč přihrál na úplně volného Serera, který bez problémů zacílil k tyči.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurwa , by mě zajímalo , jak book z Berouna vybírají zápasy, u kterých vypíšou hcs na výhru outsidera. Pánové z Zwolle, to nezkoušejte ani ze srandy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele