základní část, 3. kolo
23.08.2015 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 0:2

Fotbalisté Ajaxu zvládli i svůj třetí zápas v Eredivisii a po výhře 2:0 na půdě nováčka z Nijmegenu se z devíti body nacházejí na čele tabulky, navíc ještě neinkasovali a se skóre 8:0 budí před odvetou Evropské ligy v Jablonci velký respekt. O jejich vítězství se zasloužil hlavně polský útočník Arkadiusz Milik, který vstřelil jediný gól proti Jablonci. Nyní otevřel skóre ve 48. minutě a zhruba pět minut před koncem si domácí vsítili druhý gól sami.

NEC ale určitě nepředvedlo úplně špatný výkon a hra založená na dobré defenzívě celkem fungovala. Na konto s připsalo svou druhou porážku v řadě a po výhře v úvodním utkání je se třemi body na jedenácté příčce. Ajax mohl jít do vedení již ve 4. minutě, kdy se do míče na pravé straně pokutového území opřel z voleje Klaassen, nicméně jeho skákavý pokud dokázal vytěsnit gólman Halldórsson na rohový kop.

Krátce po čtvrthodině hry se poprvé oval Milik. Ten se uvolnil na pravé straně a tvrdě vystřelil, Halldórsson vyrazil míč zpět na nohu polského útočníka. Ten poté zkusil lob na zadní tyč, balón ale minul vzdálenější tyčku o pár decimetrů. Zhruba v polovině prvního dějství se postavil k zahrání přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů tradiční exekutor Lasse Schöne a svůj pokus zakroutil velmi těsně nad břevno.

Amsterdamský výběr se dostal do vedení ihned po přestávce ve 48. minutě. Po dlouhém nákopu si efektivně zpracoval míč Schöne a poslal ho na levou stranu rozběhnutému Milikovi. Jednadvacetiletý forvard následně vystřelil z hranice pokutového zemí a na jeho přízemní střelu umístěnou přímo k tyči gólman Halldórsson již nedosáhl. Hosté poté kontrovali průběh hry a gólovou tečku za utkáním udělali v 86. minutě.

Po nádherné kolmici za obranu na pravou stranu šestnáctky poslal Sinkgraven vodorovnou přihrávku před branku a obránce Rens van Eijden si nadvakrát nešťastně srazil balón do vlastní sítě před dotírajícím spoluhráčem - 0:2. Ajax se příští týden utká o další body doma s Den Haagem a opět bude považován za jasného favorita, Nijmegen se pokus přerušit svůj dvouzápasový gólový půst proti Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
cerwi

0:2

Reagovat
tnt03

Dobře ty ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele