základní část, 18. kolo
17.01.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 0:2

Ve šlágru 18. kola dokázal být úspěšnější hostující Eidnhoven, který díky dvěma brankám ve druhém poločase zvítězil nad velkým konkurentem z Feyenoordu po výsledku 2:0 a v tabulce si udržel druhé místo. Před svým nedělím protivníkem si vytvořil náskok pěti bodů, na vedoucí Ajax stále ztrácí body tři. Hosty poslal do vedení necelých pět minut po přestávce Héctor Moreno, jejich náskok pojistili v 84. minutě Luciano Narsingh.

Na stánku De Kuip se dohromady sešlo téměř 50 tisíc fanoušků, jenže ani jejich mohutná podpora hráčům Feyenoordu nepomohla. Utkání bylo bohaté na krásné akce i vyložené příležitosti. Herně na tom byl lépe domácí celek, který držel balón ve více jak šedesáti procentech případů. PSV opět ukázalo, že jeho dlouhodobě silná stránka je ofenzíva a i tentokráte předvedlo výbornou produktivitu.

Do první větší možnosti se dostali domácí už ve 3. minutě, ale Kuijtova střela z hranice pokutového území minula bližší tyč zhruba o metr. Hosté se následně zamkli na vlastní polovině a domácí hrozili hlavně ze střední vzdálenosti. Po čtvrthodině hry vypálil z dobrých třiceti metrů Vilhena a jeho skvostná kroucená rána jen těsně minula vzdálenější horní roh. Po necelé půl hodině hry se mohl stát smolařem gólman Vermeer.

Ten málo vídaným odkopem nahrál na hranici šestnáctky de Jongovi, jeho následný přízemní pokus dokázal gólman Feyenoordu lapit. Po půl hodině hry promarnil obrovskou možnost Kramer, který si po centru z levé strany naběhl před branku, jenže v nejnevhodnější moment podklouzl. Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Hned v první minutě po zablokované hlavičce de Jonga pálil z úhlu příliš vysoko Hendrix .

PSV se radovalo z vedení o tři minuty později. Po pasu z pravé strany si zpracoval míč Pröpper a následným centrem na zadní tyč vybídl ke skórování Morena, který levačkou usměrnil míč k bližší tyčce. V 56. minutě dostal lob za obranu PSV Vejinovič, ale z voleje na brankáře Zoeta nevyzrál. Zhruba dvacet minut před koncem předvedl geniální centr Kuijt, jenomže hlavičkující Kramer uklidil balón nad horní tyčku.

Rotterdamskému celku se povedlo vyrovnat v 82. minutě, avšak přihrávka od Elii se už dostala za brankovou čáru a gól Kramera tak nemohl být uznán. Rozhodnuto bylo o dvě minuty později, kdy se prosadil Narsingh. Ten dostal dobrý pas na levou stranu, poté se prezentoval výborným únikem na levé straně a nakonec střelou kolem Vermeera rozvlnil síť. V předposlední minutě ještě mohl skórovat de Jong, nicméně Vermeer proti jeho hlavičce vytáhl famózní reflexivní zákrok.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele