základní část, 16. kolo
13.12.2015 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 1:0

Hráči Utrechtu opět dokázali, že se jim v domácím prostředí na věhlasný Ajax daří a po třech remízách v řadě nyní dokonce získali všechny tři body. O jejich nejtěsnějším vítězství 1:0 rozhodl tři minuty před koncem Yassine Ayoub. Amsterdamský výběr utrpěl teprve svou druhou porážku v šestnácti zápasech a díky zaváhání ostatních konkurentů zůstává na čele tabulky o dva body před Feyenoordem. Utrecht je s pětadvaceti body osmý.

Svěřenci kouče Franka de Boera sice měli balón v držení ve více jak šedesáti procentech, nicméně na počet střel překvapivě vyhrál domácí výběr. Nejlépe střílející tým Eredivisie vyslal na branku jen jedinou ránu a s tou si ještě s přehledem poradil gólman Ruiter, na vyložené příležitosti taktéž jasně vyhrát Utrecht. V úvodní půlhodině se hrálo z obou stran velmi opatrně, teprve ve 30. minutě se poprvé výrazněji ozvali domácí.

Po kolmici za obranu převzal balón francouzský talent Haller, prosmýkl se až do pokutového území a podélnou střelou propálil brankáře Cillessena, nicméně branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. O pět minut později vystrčil růžky poprvé a naposledy Ajax. Na levé straně uprchl Younes a předložil míč Sererovi, jeho rána byla zablokována. Poté se k odraženému míči dostal El Ghazi a jeho střelu zneškodnil Ruiter.

K žádné změně nedošlo ani po změně stran, Utrecht se velice dobře bránil a vyrážel do rychlých brejků. V 71. minutě to na pravém křídle udělal skvěle Haller a předložil míč do šestnáctky pro Klaibera. Ten se pokusil překvapit Cillessena chytrým dloubákem, jenže vzdálenější tyčku minul o pár decimetrů. O deset minut později předvedli domácí další pohlednou akci na jeden dotek.

Po nádherné nahrávce do vápna uvolnil Ayoub elegantní patičkou Ramselaara a ten vypálil z první, nicméně pravou tyč minul zhruba o metr. Utrecht se dočkal zaslouženého vedení v 87. minutě, kdy o osudu nedělního duelu nakonec rozhodl Ayoub. Ten využil krásné zpětné přihrávky Ramselaara a vypálil po zemi ze čtrnácti metrů, po jeho pokusu umístěném přímo k pravé tyči se strážce Ajaxu natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chápu- i sázkovky chtějí žrát. Toto pochopení bybylo větčí kdybych ho neměl na lupenu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele