základní část, 15. kolo
05.12.2015 20:45 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:2

Skvělou ofenzivní podívanou nabídl duel mezi Ajaxem a Heerenveenem. Domácí nehodlali v tomhle zápase jakkoli zaváhat a zásluhou pohodlného vítězství 5:2 si pojistili první pozici. Frískému celku vůbec nevyšla první půlhodinka, v níž inkasoval třikrát, a tohle manko již stáhnout nedokázal.

Heerenveen se hned od začátku vezl na divokém kolotoči, který Ajax roztočil se vší parádou. Nejprve zahrozil Fischer, který se dostal ke střele z voleje, mohl však jen schovat hlavu do tváře, že zamířil kousek vedle. Ve 12. minutě se již dánský forvard z branky přece radoval. Po krásném ťukesu s Klaassenem neměl před brankářem Mulderem problém skórovat.

Ve 23. minutě Ajax navýšil vedení. Fischer prostrčil míč z levé strany blíže do středu, kde si ho trošku krkolomně zpracoval Milik, ale i z těžké pozice ho dokázal usměrnit k tyči. Ve 28. minutě následně předvedl úchvatné sólo Younes, jenž i na malém prostoru dokázal projít přes pět nedůrazných protihráčů a pohodlně zakončil.

Do přestávky mohl završit hattrick Fischer, kdyby z úhlu překonal dobře zasáhnuvšího Muldera, a po něm také van de Beek, jehož pokus ovšem skončil na boční síti. Ve 48. minutě vystřelil hostům naději te Vrede, který přetlačil před šestnáctkou slabého obránce Veltmana a sám před brankářem Cillessenem nemohl zaváhat.

V 54. minutě však Fischer vrátil amsterdamskému celku třígólový náskok. Ten opět těžil z parádní kombinace na jeden dotek, Milik přihrál na Klaassena a ten na útočníka se sedmičkou na zádech, jenž zakončil mezi nohy Muldera. O deset minut později kopali domácí penaltu, jenže Milik šancí pohrdl a poslal svou střelu jen vysoko nad.

Sedmnáct minut před koncem hosté museli skousnout pátý inkasovaný gól. Milik přihrál zprava na Klaassena, který z první nedal Mulderovi žádnou šanci střelu polapit. Výsledek ještě poupravil v 79. minutě svým druhým zásahem v utkání te Vrede, který pouze využil obrovské hrubice Cillessena.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele