základní část, 8. kolo
04.10.2015 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 1:2

Hráči PSV zvládli lépe nedělní šlágr na půdě Ajaxu a z Amsterdamu si odvezli velmi cenné vítězství v poměru 2:1. V tabulce Eredivisie se nacházejí na čtvrtém místě s dvoubodovou ztrátou právě na vedoucí Ajax. Utkání mělo náboj, diváci se mohli bavit pohlednou kombinační hrou a nebyla nouze ani o vyložené příležitosti. PSV rozhodlo vyrovnaný duel v 79. minutě zásluhou Gastóna Pereiry.

Pereiro se stal úhlavní postavou nedělního utkání, když se postaral také o první branku svého týmu. Velmi zajímavá byla hned první desetiminutovka, kdy padly hned dvě branky. Nejprve v 7. minutě skórovali hosté. Narsingh si na hranici pokutového území narazil balón právě s Pereirou, který se prokličkoval mezi třemi protihráči Ajaxu a dostal se až před Cillessena. Poté krásně vypálil ze dvou metrů pod břevno domácí svatyně.

Ajax dokázal velmi rychle odpovědět, o tři minuty později totiž vyrovnal Amin Younes. Po zablokované ráně Bazoera z nějakých dvaadvaceti metrů se dostal míč k Younnesovi, který si udělal kličku blíže do středu a z osmi metrů nádherně zamířil k pravé tyči. Po půl hodině hry mohl otočit vývoj zápasu Klaassen, který po centru Teteho vstřelil přes obránce po zemi a našel náruč připraveného gólmana Zoeta.

Tři minuty před přestávkou zahrozil Locadia, který dostal unikátní kolmici za obranu soupeře od Pröppera. Poté dokázal obejít i Cillessena, jenže dostal se již do velmi ostrého úhlu a míč mezi tři tyče nakonec nedopravil. O minutu později se domácím podařilo zahrozit z následného rohového kopu, který zahrál Guardado. Ten našel v šestnáctce hlavu obránce Morena, jehož pokus dokázal z brankové čáry na poslední chvíli odhlavičkovat Bazoer.

Zhruba deset minut po změně stran mohlo PSV skórovat po hezké přízemní kombinaci, kdy Narsingh efektivní zadovkou našel nabíhajícího Pröppera a jeho pokus z osmnácti metrů lízl levou tyčku. Po necelé hodině hry zahrozil Ajax z rychlého brejku, poté si Younes narazil s Fischerem a vypálil zcela osamocen z hranice pokutového území, ovšem rána mu vůbec nesedla a balón uklidil vysoko nad horní tyčku.

Amsterdamský výběr byl blízko vedení v 70. minutě. Ke střele z osmnácti metrů napřáhl tradiční ostrostřelec Fischer a gólman Zoet se natahoval po balónu marně, jenže ten nakonec orazítkoval pouze tyč a obrana PSV ho vzápětí odkopla do bezpečí. V závěrečné čtvrthodině byl aktivnější Eindhoven a ten nakonec rozhodl v 79. minutě zásluhou Pereiry. Ještě předtím se do velké možnosti dostával Locadia, jeho ránu ale famózně zablokoval bek Riedewald.

Ihned na to se po kolmici Hendrixe dostal k míči právě dvacetiletý uruguayský záložník, po kličce si udělal více místa a ze třinácti metrů se ukázkově trefil ke vzdálenější tyči, brankář Cillessen se pouze proletěl vzduchem. Ajax se až do závěrečného hvizdu do další příležitosti nedostal a musel skousnout svou první letošní porážku v Eredivisii.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, psv.nl, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax v 015-16 zatím nehrál s bookmakery, Eindhoven jednou- v posledním kole venku. Silné celky rády hrají s bookmakery tak, že poté co v kole minulém rupli s outsiderem , následně vyhrají sami vypsaní jako outsideři. UVIDÍME.

Reagovat
smazaný uživatel

Vracím se ještě malinko zpět.Děje se to i opačně.Poté covkole minulém deklasuju mistra následně rupnu s těžkým outsiderem- viz případ ŽILINY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele