základní část, 29. kolo
03.04.2016 16:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

AFC Ajax - PEC Zwolle 3:0

Hluboký smutek zavládl v Amsterdam Aréně, rozhodně však ne kvůli výsledku, protože zápas se Zwolle vyšel domácímu Ajaxu velmi dobře a dle očekávání, ale kvůli loučení se s jednou z největších fotbalových legend. Johan Cruijff, který utkání sledoval z fotbalového nebe, se dočkal před i během něho velkých poct.

Ajax si po sobotním vítězství PSV na půdě Alkmaaru moc dobře uvědomoval, co je zapotřebí k vrácení se na první pozici. Frank de Boer už před zápasem avizoval, že jeho svěřenci musejí udržet koncentraci, aby Cruijffovy pocty šly podle plánu. Na začátek si domácí kouč, který kvůli poraněné achilovce musel své svěřence dirigovat o berlích, určitě nemohl stěžovat.

Už ve 2. minutě se totiž podařilo skórovat Schönemu, jenž je spíše známý jako specialista na volné kopy, ale tentokráte dokázal do sítě usměrnit parádní centr Viergevera svou hlavou. Po tomhle gólu Ajax malinko ubral nohu z plynu, ovšem od 25. minuty zase přidal. Trefit se mohl Dijks, kdyby jeho dělovku zprava nezlikvidoval gólman van der Hart.

O pár chvil později už de Boerovo mužstvo přece jenom navýšilo náskok. Bazoer z pravé strany přihrál na hranici malého vápna, kam si naběhl Milik, a ten jemnou tečí zamířil na bližší tyčku. Ve 40. minutě Milik určil konečné skóre, když zamířil přesně na vzdálenější tyčku, a hattrick mohl zkompletovat záhy, kdyby hlavou neorazítkoval jen břevno.

Ve druhé půli si amsterdamský celek pohodlný náskok v pohodě udržoval. PEC, který venku prohrál již potřetí v řadě, na svého soupeře absolutně nic nevymyslel, a brankář Cillessen neřešil mezi třemi tyčemi prakticky žádnou složitější situaci. Ještě jednu šanci na vstřelení třetí branky si vytvořil Milik, ovšem mířil jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipáč to vidí na výhru Ajaxu o 3 branky a vice, dle kurzu na hcs. Mě stačí za 1,77 o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět jsem se přesvědčil , že umí, a na to jednou dojedou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele