základní část, 20. kolo
26.01.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 0:0

Fotbalisté Ajaxu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti Heracles a tentokráte neskórovali, se svým úterním protivníkem se rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Domácí celek se sice i po 20. kole udrží na vedoucí pozici, ovšem konkurenční PSV se na něj může dotáhnout na rozdíl jediného bodu. Pro Almelo má získaný bod cenu zlata, se čtyřiatřiceti body je na čtvrté pozici a na pátý Utrecht má náskok dvou bodů.

Hosté od začátku velmi dobře bránili a svého favorizovaného soupeře pustili do první vážnější možnosti až po dvaceti odehraných minutách. Ke střele z hranice pokutového území se odhodlal Sinkgraven a brankář Castro skvělým zákrokem odvrátil míč do bezpečí. Po půl hodině hry mohl skórovat Bazoer. Uvolnil se na pravé straně a poté nebezpečně vystřelil z dobrých dvaceti metrů, jeho pokus skončil v boční síti.

Amsterdamský výběr se v dalších minutách v ofenzívě trápil a snažil se oživit svou hru několika změnami v sestavě, jenže ani to mu nepomohlo. S přibývajícím časem sice stále více okupoval území soupeře, avšak k ohrožení branky Castra se až do závěrečných minut nemohl dostat. Za zmínku stojí pouze nepříliš razantní pokus Fischera a také hlavička Milika, který zamířil těsně nad horní tyčku.

V 90. minutě zabojoval na pravé straně Riederwald a následně se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku v pokutovém území, nicméně píšťalka rozhodčího zůstala němá. Domácí nakonec mohli rozhodnout o svém vítězství ve druhé nastavené minutě. Střídající Fischer se těsně před hranicí šestnáctky dobře uvolnil a tvrdě vypálil, jeho střelu k pravé tyči brilantně odvrátil gólman Castro do bezpečí a podržel svůj tým.

Ajax se pokusí v příštím kole napravit zaváhání na půdě nováčka z Rody a znovu ho čeká hodně náročný souboj, Heracles zavítá na půdu zachraňujícího se Tilburgu a bude plnit úlohu mírného favorita.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, heracles.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eredivisie vypadá , že by mohla vyjít podle book.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím vychází , i ve 2. zápase favorit neprohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná práce, pánové book. Prohrál jen 1 favorit .

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele