základní část, 31. kolo
17.04.2016 12:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 2:2

Hráči Ajaxu nedokázali v domácím prostředí s konkurenčním Utrechtem zvítězit a nakonec mohli být rádi alespoň za bod po remíze 2:2. Hosté totiž ještě v 85. minutě vedli o dvě branky, nicméně amsterdamský výběr ke konci zabral a díky dvěma gólům v rozmezí tří minut srovnal stav. Domácí celek se sice udržel v čele tabulky Eredivisie, ale už pouze o skóre před konkurenčním PSV a ve zbývajících třech duelech nás čeká zajímavé drama.

Hosté naopak kvůli nekoncentrovanosti v závěru utkání nedokázali poskočit na čtvrté místo a s padesáti body se nacházejí na pátém místě o skóre za konkurenčním Alkmaarem. Do první větší možnosti se přesně po čtvrthodině hry dostal Ajax a dokonce rozvlnil síť, ale kvůli předchozímu těsnému ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána. Hosté poprvé zahrozili zhruba deset minut před přestávkou zásluhou aktivního Nacera Baraziteho.

Ten se krásně uvolnil ve středu hřiště a poté tvrdě vypálil z osmnácti metrů, ovšem dobrou střelou pouze trefil stojícího protihráče v pokutovém území. Ve 40. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Bazoer, nicméně z nějakých pětadvaceti metrů mířil o pár decimetrů nad pravý horní roh. Utrecht byl blízko vedoucímu gólu o tři minuty později, kdy po přihrávce Ludwiga z levé strany střílel z první z deseti metrů Barazite a domácí svatyni jen těsně minul.

Utrecht se nakonec dokázal prosadit v 56. minutě, kdy gólový účet zápasu otevřel Barazite. Po rychlé akci přišel střílený centr z levé strany od Ludwiga a nabíhající Barazite ve skluzu z hranice brankového území napálil nekompromisně míč přímo pod břevno. V domácím dresu nastoupil na trávník v 71. minutě český útočník Václav Černý a hned po dvou minutách mohl vyrovnat, jenže z dvanácti metrů napálil pouze bližší tyč, od které se balón odrazil do zámezí.

Hosté se přiblížili cenné výhře v 84. minutě, kdy jejich druhou trefu přidal střídající Patrick Joosten. Ten nepobyl na hřišti ani deset minut a hned se po nádherné přihrávce od Ramselaara opřel do míče z nějakých dvaadvaceti metrů, jeho nádherná rána zaplavala nad brankářem Cillessenem do sítě - 0:2. Ajax se však ještě nevzdal o dvě minuty později snížil zásluhou tradičního ostrostřelce Davyho Klaassena, který se letos v Eredivisii trefil už potřinácté.

Po pasu z pravého křídla a následnému vyhranému hlavičkovému souboji van der Hoorna se opřel do balónu z voleje právě Klaassen a z hranice pokutového území napálil míč přesně k pravé tyčce. Rozhodující okamžiky byly k vidění ihned na to v rozmezí 87. - 89. minuty. Janssen totiž na levé straně podrazil Arkadiusz Milika a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil právě Milik a zamířil k pravé tyči, brankář Bednarek i přes vystižení směru na balón nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naše jednička ještě váhá- nemá kompletní doplnkové sázky .

Reagovat
smazaný uživatel

Trvalo to tentokrát malinko dýl. Copak nám předvedou hérečky z Ajaxu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele