základní část, 1. kolo
11.08.2015 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Brankář Hansen hrdinou! Krásnou brankou zajistil Den Haagu remízu

Jestli můžeme už s předstihem vybrat největší moment 1. kola nového ročníku Eredivisie, pak je to jistě vyrovnávací trefa Martina Hansena. Domácí brankář se v páté minutě nastavení vydal do šestnáctky a parádní patičkou zařídil Den Haagu cenný bod. PSV jako obhájce titulu na úvod nového ročníku překvapivě zaváhal.

Měla to být celkem jednoznačná záležitost svěřenců Phillipa Cocuho. ADO ovšem proti favoritovi předvedl odvážný výkon, se kterým ve finále slavil úspěch. Vypořádal se s faktem, že dvakrát prohrával, i s neregulérně uznaným úvodním gólem Mahera, který načal účet utkání z evidentního ofsajdu.

Cocu svým svěřencům určitě nemůže vyčítat vstup do tohoto střetnutí. Během úvodní čtvrthodiny byli totiž jasně lepším týmem. Už ve 2. minutě předvedl PSV parádní akci z protiútoku, na jejímž konci byl Narsingh, nicméně úspěšné tečce zkrátka chybělo potřebné přesné zakončení.

Následně pálil ostrými ze střední vzdálenosti Maher, toho však vychytal Hansen, a de Jong o pár chvil později mířil trestuhodně nad. Tlak nakonec vyústil v zasloužené vedení hostů ve 23. minutě. Pröpper poslal svou kolmici na volného Mahera, který sám před brankářem Hansenem nezaváhal. Sudí ovšem pochybili, měli situaci posoudit jako porušení pravidel.

Den Haag srovnal záhy. Meijers se vřítil z levé strany do šestnáctky, a protože Arias ho po celou dobu držel a nakonec srazil, musel rozhodčí Liesveld nařídit pokutový kop. Přesná střela Alberga do protipohybu gólmana Zoeta nakonec bezpečně zaplula do sítě. Skóre se dále měnilo až ve druhém poločase.

V 62. minutě se po centru z pravé strany od Narsingha prosadil na zadní tyči nikým nehlídaný de Jong, jenž zakončoval hlavou. Už už se zdálo, že tři body připadnou podle očekávání PSV. Jenže domácí přišli s nečekaným trumfem. V poslední možnou chvíli Hansen ve snaze akrobaticky prodloužit centr Gorrého nakonec šťastně překonal marně se natahujícího Zoeta.

Autor: Patrik Sandev / adodenhaag.nl, psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele