základní část, 14. kolo
17.12.2014 20:45 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 4:3

Dohrávka 14. kola nizozemské Eredivisie mezi vedoucím PSV a čtvrtým Feyenoordem nabídla vskutku exkluzivní podívanou okořeněnou hned o sedm branek! Tři body za těsné vítězství 4:3 zařídil Eindhovenu Memphis Depay až ve třetí nastavené minutě.

Začátek zápasu každopádně vyšel lépe Feyenoordu, který se do svého soka zakousl od úvodního hvizdu a během prvních pěti minut mu v podstatě nepůjčil míč. Za svou počáteční aktivitu byl záhy náležitě odměněn. Clasie vynikající přihrávkou za obranu vyslal do šance Elvise Manua, ten v pokutovém území udělal kličku vyběhnuvšímu Zoetovi a slabou střelou, kterou se ještě s vypětím všech sil snažil zastavit vracející se Bruma, poslal Rotterdamské do brzkého vedení.

Radost z úvodní trefy ale měla v případě hostů krátkého trvání. Už o osm minut později se totiž PSV povedlo vyrovnat. Willems krásnou patičkou vysunul vpřed Wijnalduma, ten centrem ze strany našel uprostřed vápna nabíhajícího Luuka de Jonga, který přesně umístěnou střelou uklidil míč do sítě. Po srovnání skóre přebral otěže zápasu favorizovaný Eindhoven, ale kromě Wijnaldumovy hlavičky, jež skončila na břevně, toho zas tak moc nepředvedl. Před přestávkou pak navíc znovu inkasoval. Po další Clasieho geniálně příhře zakončil z hranice vápna přesně k tyči Karim El Ahmadi.

Zatímco vstup do úvodního dějství vyšel lépe Feyenoordu, úvod toho druhého opanovalo PSV. Vytouženého gólu se každopádně Cocuho svěřenci dočkali až po hodině hry, kdy Luuk de Jong naskočil na centr Depaye a hlavou poslal míč za záda bezmocného Vermeera. Dlouhonohý domácí kanonýr se postaral i o třetí eindhovenský úder, jenž přišel pouhé tři minuty po tom druhém. A také v tomto případě skóroval De Jong hlavou, byť po rohovém kopu Willemse.

Pojistku v podobě trefy s pořadovým číslem čtyři mohl přidat Wijnaldum, ale svůj lob, který se snažil překonat vyběhnutého Vermeera, poslal nad břevno. Nevyužití této šance začalo kapitána Boeren pořádně mrzet až minutu před koncem řádné hrací doby, kdy přetažený centr z levé strany vrátil před bránu Basacikoglu a Colin Kazim-Richards se zblízka nemýlil.

Poslední slovo ale každopádně patřilo PSV. Ve třetí nastavené minutě rozjeli domácí fotbalisté rychlý brejk, De Jong dlouhým pasem našel Jozefzoona, který využil upadnutí Clasieho, postrčil míč na dobíhajícího Memphise Depaye a ten už měl snadnou práci - trefit odkrytou bránu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Elliasson

Zas odloženo, super.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elliasson

Tak tohle je kruté. Jako uznávám, že byl Eindhoven lepším týmem, ale ten gól v 93.minutě zabolí. Ten roh byl opravdu hodně špatný už od začátku a bohužel to dopadlo jak to dopadlo.

Jo a nechat de Joonga hlavičkovat, to je taky nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som od 60.minúty a PSV si to mohlo uhrať teda kľudnejším spôsobom, ale toto je Eredivisie ja milujem tieto zápasy

Reagovat
Elliasson

Taky ty zápasy miluji. Ale tentokrát ty konečné emoce nebyly zas tak dobré pro mě.

Reagovat
7C.Ronaldo

Depay snad pujde do Man Utd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele