základní část, 11. kolo
01.11.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 1:0

PSV Eindhoven v domácím prostředí nakonec porazilo ADO Den Haag 1:0, i když to nemělo vůbec jednoduché. Již od 29. minuty totiž dohrávalo po červené kartě Hendrixe v deseti. Jediný gól zápasu vstřelila největší ofenzivní hvězda Boeren - talentovaný Memphis Depay. PSV si tak udrželo v čele tabulky čtyřbodový náskok na druhý Ajax.

Kuriózní situace se odehrála ještě před zahajovacím hvizdem. Pomezní sudí totiž při obvyklé kontrole brankových sítí objevil díru, kterou následně jeden z organizátorů za pomoci drátu spravil a mohlo se tak začít hrát. Od úvodu měli dle očekávání více ze hry domácí a v 10. minutě se dožadovali pokutového kopu, když Depay upadl po kontaktu s gólmanem Hansenem, avšak hlavní sudí tuto situaci přešel bez povšimnutí.

Zanedlouho mohl aktivní Memphis Depay otevřít skóre, ale jeho dělovka z voleje pouze orazítkovala břevno. Od této chvíle začínaly komplikace pro tým Philipa Cocuho. Nejprve musel v 16. minutě pro zranění střídat Jetro Wilems a po půlhodině hry bylo ještě hůře. Jorrit Hendrix zezadu fauloval unikajícího Kramera a po druhé žluté musel odejít předčasně pod sprchy.

Navzdory početní převaze si klub ze třetího největšího holandského města nedokázal vytvořit žádnou velkou příležitost. Ještě do přestávky mohl skórovat kdo jiný než Depay, ovšem tentokráte mířil pro změnu do tyče. Hned v úvodu druhého dějství se však již křídelník s ghanskými kořeny mohl radovat. Luciano Narsingh perfektně odcentroval z pravé strany napříč celým pokutovým územím a na zadní tyči nehlídaný Depay uklidil míč do odkryté svatyně.

Fotbalisté Haagu si v závěrečné dvacetiminutovce vytvořili platonický tlak, z něhož si ale nedokázali vypracovat žádnou gólovou šanci, a tak popáté v sezóně prohráli.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele