základní část, 28. kolo
22.03.2015 14:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:1

Lídr z PSV si po nedávné domácí porážce s Ajaxem nedokázal poradit ani na půdě Feyenoordu, odkud si odvezl porážku 1:2. Na jeho výsostném postavení ale tenhle neúspěch pochopitelně nic nezměnil a i nadále drží luxusní osmibodový náskok před svými soupeři. Domácí zvítězili potřetí v řadě a pojistili si třetí příčku.

Nástup do utkání byl ze strany rotterdamského celku opravdu ostrý. Prakticky ihned po zahajovacím výkopu si totiž vytvořil velkou tutovku. Manu poslal parádní pas na Immerse, jenže ten byl svou možností možná až příliš zaskočený, takže nemířil přesně. I nadále byli domácí aktivnější, jenže své pološance neproměňovali.

PSV toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl, vlastně až na Mahera, který svým pokusem orazítkoval břevno. Poslední slovo před obrátkou mohl mít Achahbar po pasu od Manua, ani on však bezbrankový stav v tuto chvíli nezměnil. Domácímu forvardovi se ale nakonec vše povedlo ve druhé půli.

Mladý Nizozemec dostal v útoku přednost před Kazimem Kazimem, který po svalovém zranění ještě nebyl připravený hrát od začátku, a trenérovi Fredu Ruttenovi důvěru jaksepatří oplatil. V 59. minutě Karsdorp z půlky poslal dlouhý pas do vápna, kde se do míče nůžkami opřel skórující Achahbar.

Byl to jeden z nejhezčích gólů této sezóny nejen na stadionu De Kuip, ale také v celé Eredivisie. Achahbar přitom dostal fanoušky do ještě většího varu o pár chvil později, když svou přesnou střelou ke vzdálenější tyči z voleje navyšoval vedení. Hosté se dokázali vrátit do utkání v 68. minutě.

Z velké dálky totiž napřáhl Depay a jeho pokus skončil přesně u tyčky. Jenže ze strany eindhovenského mužstva to bylo vše. Žádný větší tlak na soupeře nevyvinul, v ofenzívě se mu tolik nedařilo. Naopak tři body mohl Feyenoordu pojistit například střídající Boëtius, kdyby jeho pokus nezablokoval obránce Bruma.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele