základní část, 29. kolo
04.04.2015 20:45 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 0:5

Fotbalisté PSV Eindhoven si evidentně v reprezentační přestávce odpočinuli a v utkání s konkurenčním Twente zvítězili po naprosto fantastickém produktivním výkonu po výsledku 5:0. V tabulce si pět kol před koncem vytvořili jedenáctibodový náskok na druhý Ajaxu a udělali výrazně krok k mistrovskému titulu. Naopak Twente už bude mít velmi těžké probojovat se alespoň do kvalifikace o Evropskou ligu, se sedmatřiceti body je deváté.

Hosté měli od samého začátku mírný tlak a po necelé čtvrthodině hry poprvé zahrozil Luuk de Jong. Ten vystřelil z hranice pokutového území k pravé tyči a gólman Stevens musel předvést výborný zákrok. V polovině prvního poločasu se do své první šance dostali domácí. Po rohovém kopu z levé strany centroval Mokotjo na bližší tyč a tam se zjevil zcela osamocený Andersen. Ten ihned vystřelil, avšak Zoet brilantně míč chytil.

PSV se dostalo do vedení po necelé půl hodině zásluhou de Jonga. Po krásné kolmici do pokutového území vypálil z první z pravé strany Narsingh a trefil vzdálenější tyč, k dorážce se pak dostal hostující kanonýr a střelou po zemi z osmí metrů rozvlnil síť. PSV se dostalo do dvoubrankového vedení o pět minut později. Po rohovém kopu Mahera z levé strany hlavičkoval ze sedmi metrů Jeffrey Bruma a usměrnil míč přímo k levé tyčce.

Hosté definitivně potvrdili svůj tříbodový zisk v nastaveném čase úvodního dějství. Na pravé straně to opět udělal výborně Narsingh, který zpětnou nahrávkou na hranici pokutového území uvolnil osamoceného Georginia Wijnalduma a ten zakroutil míč přímo k levé tyči - 0:3. Ihned po přestávce mohl snížit Miyaichi, jenže ten po nahrávce Kuska na hranici brankového území trestuhodně minul hostující svatyni.

Následně centroval na zadní tyč Memphis Depay a k hlavičkovému pokusu se probojoval de Jong, ale zamířil pouze do rukavic Stevense. Twente se naposledy vážněji ozvalo v 66. minutě. Z hranice šestnáctky napřáhl Ould-Chikh a gólman Zoet s velkými problémy balón zkrotil. Poté se skvěle ukázal Depay, který během čtyř minut skóroval hned dvakrát. Nejprve v 75. minutě využil krásné nahrávky Wijnalduma a z deseti metrů zamířil k pravé tyči.

V 78. minutě lovil Stevens míč ze sítě popáté. Po křižné přihrávce Breneta přiťukl Maher balón se štěstím Depayovi a ten ho zblízka uklidil do horní poloviny branky. Hosté ještě mohli skórovat zásluhou Wijnalduma v 87. minutě, avšak Stevens famózně zasáhl po ráně z pětadvaceti metrů a zabránil tak ještě většímu debaklu.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele