základní část, 2. kolo
16.08.2014 19:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Dordrecht - PEC Zwolle 1:2

Užuž to vypadalo, že Zwolle poprvé v letošním ročníku zaváhá, Mustafa Saymak byl však proti a krásnou střelou pod břevno ve třetí minutě nastavení zařídil svému celku další cenné tři body. Blauwvingers tak zůstávají i před čtvrteční bitvou s pražskou Spartou naladěni na vítěznou notu.

Oba celky na sebe vletěly s pořádnou vervou, přesto se čekání na pořádnou gólovou šanci vcelku protáhlo. Bez nadsázky lze říci, že přišla až po více než půlhodině hry, kdy Lieder přiťukl míč Van Overeemovi, jenž ale z dobré palebné pozice mířil nad.

O poznání úspěšní byli hosté pět minut před přestávkou. Ben Rienstra krásnou přihrávkou do strany vybídl ke skórování Ryana Thomase, který nezaváhal a přízemní ranou propálil gólmana Kurta.

Ihned po obrátce se Dordrecht pochopitelně snažil na nepříznivě se vyvíjející stav utkání zareagovat, ale většina jeho střeleckých pokusů se nesetkala s přesností. Nejblíže vyrovnávací trefě se ocitl zřejmě útočník Pisas, který mířil pár čísel vedle tyče.

Když už se zdálo, že by Zwolle mohlo dovést utkání do poklidného konce, zcela zbytečně zkomplikoval situaci hostům obránce Bart van Hintum, jenž se nechal zbytečně vyloučit.

Schapenkoppen dokázali početní výhody v podstatě okamžitě využít, když Van Overeemův centr se štěstím propadl až k Giovanni Kortemu, který nadvakrát propasíroval míč do brány. Poslední slovo ale nakonec patřilo přeci jen hostům. V samotném závěru utkání se do míče z hranice šestnáctky opřel Mustafa Saymak a svou ránu umístil nechytatelně pod břevno.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele