základní část, 34. kolo
17.05.2015 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Dordrecht - AFC Ajax 2:1

Sestupující otloukánek ligy Dordrecht se rozloučil s nejvyšší soutěží parádním způsobem. Dokázal totiž doma skolit slavný Ajax, u nějž rozhodně převládalo zklamání ze zisku pouhé druhé příčky. Domácí hráli proti nemotivovanému soupeři odvážně a nakonec se v první minutě nastavení radovali z vítězné trefy Rickyho van Haarena.

První poločas toho opravdu moc nenabídl. V 9. minutě se k zakončení tlačil Fischer, to by však v šestnáctce musel dostat přesnější přihrávku, na druhé straně se ve 36. minutě pokusil svou střelou překvapit Fortes, ale na brankáře Boera nevyzrál. Největší možnost na změnu skóre měl hostující van der Hoorn, avšak po rohovém kopu Sinkgravena hlavičkoval nad.

V 57. minutě amsterdamský celek načal účet. Zmatků v pokutovém území nakonec využil Fischer, jenž těžil z toho, že domácí brankář Kurto pod tlakem vyběhnul až za vápno, a usměrnil svůj pokus bez problémů do jeho poloprázdné svatyně. Vyrovnávat mohl odvážlivec van Haaren, jenž si seběhl do středu, jeho následnou levačku ale zlikvidoval připravený Boer.

Ještě blíže úvodní trefě Dordrechtu byl Korte. Tomu pěkně přihrál van Haaren, nicméně Ajax v tuhle chvíli zachránila tyčka. Domácí navyšovali tlak a v 70. minutě se dočkali zaslouženě odměny. Van Overeem exkluzivní patičkou vybídl Klaibera a ten jeho nabídkou nepohrdl. Na bližší tyči se mu podařilo propálit Boera.

V 83. minutě měl Ajax k dispozici slušnou standardku, ovšem Milik netrefil přesně. Z následného rohového kopu lízl van der Hoorn hlavou břevno. Naopak na druhé straně rozvášnil domácí fanoušky van Haaren. Ten vykouzlil překrásnou střelu, mířící přímo k tyči, po níž se Boer mohl jen ohlédnout.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele