základní část, 22. kolo
07.02.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Dordrecht - ADO Den Haag 0:0

Fotbalisté Dordrechtu přivítali v domácím prostředí konkurenční Den Haag, a i když v utkání bylo k vidění dostatek vyložených příležitostí, tak se diváci branky nedočkali a oba celky se tak rozešly smírně. Domácí celek má na kontě dvanáct bodů a sedmnácté Bredě se přiblížil na rozdíl tří bodů. Den Haag dokázal podruhé za sebou bodovat a po minulé nečekané výhře nad Twente v poměru 2:0 se nyní posunul na čtrnácté místo s jednadvaceti body.

Oba výběry začaly hrát v úvodu utkání hodně opatrně a v podstatě po půlhodině nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Teprve poté hosté zahrozili z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti. K němu se postavil tradiční exekutor a kapitán Den Haagu Alberg, který umístil svou střelu kvůli teči jen těsně vedle bližší tyče. Den Haag zahrozil po následném rohovém kopu a vytvořil si tak obrovskou příležitost.

Po jeho zahrání byl míč odražen hned za hranici pokutového území, kde se do něj opřel Eduardo a balón už směřoval mezi tři tyče za bezmocného gólmana te Loekeho. Nicméně na brankové čáře ho dokázal zastavit van Overeem. Podle opakovaných záběrů se dotkl balónu rukou a následovat asi měla červená karta i penalta, jenže rozhodčí celou situaci přehlédl. Den Haag dokázal skórovat deset minut před přestávkou, nicméně ani tento gól neplatil.

Eduardo zachytil míč v blízkosti brankové čáry a odražený míč se následně dostal k Jakovenkovi, který z první propálil brankáře Dordrechtu. Avšak po dlouhé poradě se rozhodčí nakonec shodli, že Eduardo se dostal s míčem do autu a branku neuznali. Hosté měli mírný tlak také po změně stran a hned v první minutě mohl skórovat Alberg, ale své sólo z levé strany nezakončil dobře, z úhlu dobře postaveného te Loekeho nepropálil.

Oba týmy hrály v dalších minutách podrážděně a byla k vidění i strkanice téměř všech hráčů na hřišti, další velké možnosti byly k vidění až v závěrečné desetiminutovce. Obrovskou příležitost zahodil domácí ten Voorde, který si po pasu van Overeema naběhl za obranu a snažil se přehodit brankáře Hansena, jenomže jeho pokus o lob skončil těsně vedle.

V 87. minutě mohl rozhodnout na druhé straně střídající Houtkoop, ten ale svou hlavičku z bezprostřední blízkosti nasměroval taktéž vedle. A když v první nastavené minutě po obrovské hrubce obránce Peersmana vychytal gólman te Loeke unikajícího Kramera, tak se stav tohoto střetnutí nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele