základní část, 3. kolo
24.08.2014 16:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 1:3

Fotbalisté PSV Eindhoven potvrdili velmi dobrou formu na začátku letošního ročníku a vyhráli také svůj třetí zápas v holandské nejvyšší soutěži, navíc si odvážejí tři body za šlágru kola z půdy zřejmě nejvážnějšího konkurenta v boji o titul, tedy Ajaxu. Eindhoven zatím zvítězil ve všech šesti utkáních včetně těch tří pohárových a je na dobré cestě vybojovat velmi cenný úspěch na obou frontách.

Nedělní poslední utkání 3. kola bylo pochopitelně divácky atraktivní a v úvodním dějství se do vedení dostal Ajax po čtvrthodině hry. Ovšem během dvaceti minut ve druhém dějství dokázali hosté otočit výsledek a o svém vítězství definitivně rozhodli čtyři minuty před koncem. Do první vážnější příležitosti se v 10. minutě dostal Ajax, když po velmi nezištném zakončení ze střední vzdálenosti musel brankář Zoet odvracet míč nad horní tyčku.

Po čtvrthodině hry se PSV dostalo do brejku dva na jednoho, jenže Narsingh nedokázal svou přihrávku v pokutovém území procpat na zcela osamoceného spoluhráče. Z následné akce šel do vedení amsterdamský výběr. Po centru Klaassena z levé strany si Anwar El-Ghazi všiml vyběhnutého brankáře Zoeta a hlavou poslal míč nad něj do středu branky. Po půl hodině hry mohl zvýšit vedení Ajaxu Sigthórsson, jenže ten po přihrávce Schöneho nedokázal z levé strany brankáře Zoeta pokořit.

I v první pětiminutovce druhého poločasu se Ajax více tlačil dopředu a jeho druhou branku mohl přidat Schöne, ale ten po dobré zpětné přihrávce Andersena mířil z hranice vápna jen do středu branky a trefil připraveného Zoeta. Ihned na to však PSV srovnalo a dostalo se na koně. Po rychlém brejku to na levé straně udělal skvěle Narsingh a nakonec se dostal až do vápna, kde přeložil naprostou lahůdku před prázdnou branku pro Memphise Depaye.

Po hodině hry byl blízko vedoucí brance Ajaxu Sigthórsson, avšak ten zblízka proti Zoetovi neuspěl a vyprášil pouze jeho rukavice. A i tentokráte hosté potrestali soupeře za nevyužitou příležitost, sami se dostali v 64. minutě do vedení. Narsingh dostal ukázkovou kolmici za obranu a křížnou přízemní střelou uklidil míč na zadní tyč - 1:2.

Ajax si ve zbytku utkání žádnou výraznější příležitost nevytvořil a naopak PSV přidalo v 86. minutě třetí trefu. Střídající Jürgen Locadia strávil na hřišti necelých šest minut a po vyhraném hlavičkovém souboji na hranici pokutového území mezi dvěma protihráči umístil následně svůj pokus podél gólmana Cillessena - 1:3.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, psv.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Hector17

Na tento zápas se velice těším. Lehce favorizuji psv, Depay a wijnaldum jsou k neudrzeni a jsem zvědav jak si s nima obrana Ajaxu poradí. Můj tip 1:2

Reagovat
Stiksxx

Já doufám jen v naší výhru. Já se trochu obávám té bezchybné hry Ajaxu. A že v obraně budeme laxní a vyrobíme nějakou hrubku. Protože to zatím není bůh ví jak jisté v naší obranné řadě. Určitě padne hodně gólů. Více jak 3. Já tipuji 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem zvědav, ukáže se, jak na tom Ajax letos je .

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele