základní část, 8. kolo
05.10.2014 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - PEC Zwolle 0:0

Vítězná série Ajaxu je po třech úspěšných zápisech u konce. V souboji se třetím Zwolle měla parta kouče De Boera výrazně navrch, gólově se ale neprosadil, a proto zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou.

V Amsterdamu se dnes v prvním dějství žádný oslnivý fotbal nehrál. Spíše naopak. Vše se přitom mohlo vyvíjet zcela jinak, jelikož Ajax měl už v páté minutě obrovskou šanci, jak otevřít gólový účet zápasu. Po přihrávce Van Rhijna ze strany však pálil útočník Sigthórsson pouze do míst, kde zrovna operoval připravený Hahn.

Ze strany obou celků to byl na hodně dlouhou dobu poslední výraznější moment. Ajacieden měli hru po většinu času pod svou kontrolou, ovšem zejména v koncovce pravidelně selhávali. Jediná přesná střela z celkových jedenácti budiž zřejmým důkazem. Přesnost ostatně postrádala i Moisanderova rána z hranice vápna a Veltmanova hlavička v závěru poločasu.

Během přestávky proběhla v kabině Ajaxu dozajista pořádná bouřka, poněvadž do druhého dějství vstoupili De Boerovi svěřenci jako vyměnění. Navzdory drtivému tlaku se však do zakončení dostávali jen hodně ztěžka. Gólem zaváněla snad jen šance Sighthórssona, jenž si naběhl na fantastický centr Van Rhijna a svou střelou orazítkoval spojnici břevna a tyče.

Zwolle spoléhalo pouze na brejky, do kterých se dostávalo spíše jen sporadicky, přesto mohlo v 71. minutě zčistajasna udeřit. Necidovu dělovku zpoza vápna ale Cillessen bravurně vyrazil. S rychle ubíhajícím časem se začala na domácí kopačky vkrádat nervozita, která měla lví podíl na tom, že se Ajacieden vytouženého gólu nedočkali. Ostatně stejně jako Zwolle.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
afc ajax

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele