základní část, 5. kolo
13.09.2014 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 2:1

Fotbalisté Ajaxu sice nepředvedli v prvním zápase po reprezentační pauze nijak oslnivý výkon, ovšem do tabulky Eredivisie si připsali důležitý tříbodový zisk a ten se po dvou duelech bez bodů určitě hodí. Almelo bojovalo na půdě velkého favorita statečně, nicméně po pěti utkáních má stále na kontě 0 bodů a krčí se na samém dně holandské nejvyšší soutěže.

O osudu utkání rozhodl již první poločas, kde amsterdamský výběr vsítil dvě branky a Heracles dokázal snížit až necelých pět minut před koncem. Ústřední postavou se stal Arkadiusz Milik, který zařídil oba dva góly svého výběru. První branku vsítil již ve 2. minutě, zhruba po sedmdesáti vteřinách hry. Po krásné kolmici za obranu ustál souboj se Schenkenveldem a zhruba z deseti metrů trefil přesně ke vzdálenější tyči - 1:0.

Po necelé čtvrthodině hry mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, jenže Schøne z dobré pozice trefil pouze tyčku. Ajax tlačil i nadále a v úvodním dějství svého protivníka jasně přehrával. Blízko ke skórování byl po necelé půl hodině Klaassen, který se ocitl sám před gólmanem Telgenkampem, avšak po centru z pravé strany usměrnil míč pouze do jeho nohou. Amsterdamský tým pojistil svůj náskok v nastavení prvního poločasu.

Podruhé v utkání se trefil Milik, který si udělal prostor na hranici pokutového území a střelou zhruba z osmnácti metrů uklidil míč přesně k tyči, brankář Heraclesu byl naprosto bezmocný. Krátce po změně stran mohl přidat uklidňující třetí branku Ajaxu aktivní Schøne, ale ten podruhé v zápase trefil jen konstrukci branky. Po krásném pasu přes celou šířku hřiště si navedl míč do středu a tvrdě vypálil z hranice vápna.

Poté tlak favorita opadl a hra se vyrovnala, hosté zdramatizovali duel v 86. minutě. Po pasu z pravé strany uspěl v hlavičkovém souboji Wouter Weghorst a zhruba z deseti metrů poslal balón do horní poloviny branky. Almelu už však nezbyl čas a k žádnému velkému náporu se nenadechl.

V příštím kole se pokusí vybojovat své první body v domácím prostředí s dalším silným soupeřem, jímž bude Twente, Ajax zavítá na půdu velkého rivala z Feyenoordu Rotterdam, v tabulce prozatím poskočil na čtvrté místo s devíti body.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele