základní část, 16. kolo
14.12.2014 12:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 3:1

Fotbalisté Ajaxu dokázali zvládnout náročný program a tentokráte v domácím prostředí přehráli konkurenční Utrecht po výsledku 3:1. Hodně jim pomohl dobrý start do zápasu, kdy už po dvaceti minutách vedli o dvě branky, a i když soupeř dokázal ještě snížit, tak po změně stran přidali třetí uklidňující trefu. V tabulce tak jsou na druhém místě se šestatřiceti body o bod za vedoucím PSV, Utrecht je jedenáctý s dvaceti body.

Vedoucí dvojice už lehce odskočila ostatním soupeřem, náskok Ajaxu na třetí Zwolle totiž činí solidních sedm bodů. Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější akce krátce po odehrané čtvrthodině. Po rohovém kopu Schöneho sice odehrál Markiet míč mimo pokutové území, ten se ale odrazil k volnému Thulanimu Serenovi a jeho skákavá střela prošla až do sítě.

O necelé tři minuty později vypálil z přímého volného kopu z více jak třiceti metrů van Rhijn a brankář Ruiter předvedl velmi nejistý zákrok, na rohový kop musel odkopávat Leeuwin. Nicméně po jeho zahrání se domácí radovali z druhé branky. Nejprve hostující defenzíva odvrátila míč po rohu do středu hřiště, ale poté Andersen přistrčil míč na volného Davyho Klaassena a ten pohotově obloučkem překonal Ruitera - 2:0.

Po necelé půl hodině se dostal do obrovské možnosti obránce Moisander, ovšem proti jeho ráně se vytáhl Ruiter a předvedl famózní zákrok. Nicméně Utrecht se vrátil zpět do boje o body deset minut před přestávkou. Po krásné kolmici Duplana si seběhl do pokutového území Rubio Rubin a přízemní střelou z pravé strany poslal míč kolem brankáře Cillessena ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později mohli hosté dokonce vyrovnat.

Po přímém volném kopu Oaara hlavičkoval osamocený Markiet a Cillessen předvedl fantastický zákrok. Hosté lehce tlačili i po přestávce a v 54. minutě mohlo být vyrovnáno. Brankář Ajaxu podcenil centr Duplana a špatně odhadl směr jeho střely, míč se nakonec odrazil od tyče do bezpečí. Ajax definitivně pojistil svůj náskok v 65. minutě, kdy se střídající Anwar El-Ghazi uvolnil na hranici pokutového území a po kličce vypálil ze středu přímo k levé tyči, rozhodující branku tak vsítil po necelé minutě strávené na trávníku.

Další šance byly k vidění až v závěrečné dvacetiminutovce. Po rohovém kopu Oara na bližší tyč hlavičkoval z brankového území těsně nad domácí svatyni Letschert. V poslední možnosti se ocitl Ajax pět minut před koncem, kdy pro přihrávce Schöneho vystřelil nabíhající Živkovič, jenže zamířil mimo tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
afc ajax

tak 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele