základní část, 30. kolo
12.04.2015 16:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 2:0

Fotbalisté Den Haagu zvládli velmi důležité utkání o záchranu a v přímém souboji s konkurenčním Utrechtem nakonec zvítězili 2:0. Duel byl podle očekávání hodně dlouhou dobu vyrovnaný a hrálo se bez branek, domácí rozhodli o své výhře dvěma trefami až v závěrečné dvacetiminutovce. Den Haag se tak dostal před svého nedělního protivníka o bod na dvanáctou pozici, Utrecht klesl na třinácté místo s třiatřiceti body.

V úvodním poločase byla hodně znát nervozita v obou táborech a ani jednomu celku nefungovala ofenzíva. Nadějné útočné akce končily buď nepřesnou přihrávkou či centrem, nebo zkrachovaly na velmi špatném zakončení. Do první vážnější příležitosti se domácí dostali až z kraje úvodního dějství a nebyl u toho nikdo jiný než tradiční kanonýr Mike van Duinen. Ten ale ve 48. minutě neuspěl v tváří tvář proti gólmanovi Ruiterovi.

Den Haag se snažil útočit i nadále a o pět minut později byl blízko vedoucí brance Kramer, který jen o centimetry nedosáhl na pas Jakovenka z pravé strany. Jakovenko se o další tři minuty mohl stát hrdinou okamžiku, avšak jeho táhlou střelu z hranice pokutového území dokázal výborným zákrokem odvrátit do bezpečí opět Ruiter. Rozhodující okamžik tohoto zápasu byl k vidění zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Janssen totiž nešťastně zahrál v pokutovém území rukou a navíc dostal žlutou kartu, k exekuci pokutového kopu se postavil Roland Alberg. Ten nedal gólmanovi Ruiterovi žádnou šanci na úspěch a přízemní střelou ho poslal na opačnou stranu. S přibývajícím časem museli hosté stále častěji otevírat svou obranu a domácí toho využili pět minut před koncem, kdy definitivní pojistku přidal střídající Gervane Kastaneer.

Ten pobyl na hřišti sotva necelou minutu a vystřelil po zemi z deseti metrů mezi nohy Ruitera, který sice balón ještě tečoval a snažil se zabránit míči dostat se do sítě, ale už to nestihl. Utrecht již neměl sílu ani snížit a odjíždí tak s prázdnou, jeho cíl dostat se do horní poloviny Eredivisie se mu výrazně oddálil. Den Haag v příštím kole bude bojovat o body na půdě silného Alkmaaru, Utrecht se doma utká s konkurenčním Twente.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele