základní část, 32. kolo
13.04.2014 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - PEC Zwolle 1:1

Duel mezi Waalwijkem a Zwolle vítěze nenašel a obě mužstva si po remíze 1:1 rozdělí po bodu. Góly padaly až v druhé půli v rozmezí pouhých devíti minut. Za domácí střílel přesně de Ridder, hostům zajistil alespoň bod Mateusz Klich. PEC zůstává deváté, Waalwijk stále okupuje nepopulární šestnáctou pozici.

Utkání zahájil lépe domácí výběr, který si držel územní převahu a dělal domácí obraně pořádné problémy. Nejistě v defenzivní linii PEC působil především Lachman, po jehož chybě mohl vedení domácím zajistit Beauguel, francouzský útočník ale příliš starostí brankáři PEC Boerovi nenadělal. V dalších minutách zápasu pak tahalo za delší konec Zwolle, ale ani dalekonosná rána Broerseho, ani pokus Ryana Thomase v síti domácích neskončil. Nutno říci, že hostující gólman si rovněž nemohl stěžovat na nedostatek práce a několika zákroky, z nichž nejdůležitější byl proti střele hbitého Romea Castelena, významně podržel svůj tým.

Po bezgólové první půl otevřel skóre krátce po změně stran domácí De Ridder. Ten se na levé straně krásně uvolnil a přesnou střelou z dobrých pětadvaceti metrů propálil marně se natahujícího brankáře Boera - 1:0! Zwolle ale ani v nejmenším nesložilo zbraně a už po devíti minutách hry zaslouženě vyrovnalo. Míč si na polovině hřiště převzal od Saymaka Mateusz Klich a svůj parádní únik zakončil ještě lepší technickou střelou k tyči - 1:1!

Přestože se obě strany až do konce zápasu přetahovaly o vedoucí branku, zápas i kvůli četným nepřesnostem ve finální fázi nakonec skončil smírně 1:1. Waalwijk tak pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a vypadá to pro něj dvě kola před koncem na barážové starosti, finalista nizozemského poháru a prakticky jistý účastník Evropské ligy Zwolle si už se zbytkem sezóny nemusí dělat žádné starosti.

Autor: Miroslav Ondrejka / ad.nl, football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele