základní část, 14. kolo
24.11.2013 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - Feyenoord Rotterdam 1:0

Fotbalisté Waalwijku mohou oslavovat. Na vlastním hřišti totiž dokázali skolit favorizovaný Feyenoord, když o svém vítězství rozhodli až v úplném závěru. O jediný gól utkání se postaral útočník Aurelian Joachim.

Feyenoord vletěl do utkání pěkně zostra a během počátečních minut nedal Waalwjku téměř vydechnout. Navzdory drtivému tlaku si ale příliš možností k zakončení nevypracoval.

Domácí parta se probudila až ve druhé půli úvodního dějství. Zničehonic se dokonce mohla ujmout vedení. Romeo Castelen si potáhl míč ze středu pole až k rotterdamské šestnáctce, ovšem následně zakončil nepřesně - míč poslal pár centimetrů vedle vzdálenější tyčky.

První poločas byl celkově na gólové šance poměrně skoupý, ta zřejmě největší ale každopádně přišla v 37. minutě, kdy z dálky napřáhl Joachim a krásnou střelou donutil Muldera k pohotové "robinzonádě".

Po změně stran si oba celky vypracovaly příležitosti, které zaváněly gólem, ani jedna z nich však neskončila kýženým výsledkem. Jak domácí Castelen, tak i hostující Goossens s Immersem mířili vedle. Tempo hry následně výrazně opadlo. Vše podstatné se rázem odehrávalo mezi oběma šestnáctkami.

Změnu mohl přinést až Graziano Pelle, jenž v rozmezí necelé minuty zahrozil hned dvakrát. Nejprve pálil z hranice vápna, krátce na to pro změnu hlavičkoval po Clasieho centru. S oběma pokusy si ale poradil jistý Šeda.

Feyenoord bojoval až do samotného konce, ovšem vytoužené branky se nakonec nedočkal. Byl to naopak Waalwijk, kdo skóroval. Necelou půlminutu před koncem nastavení Anderson přistrčil míč na Auréliana Joachima, který jej vší silou napálil do brány, čímž zajistil svému celku ohromně cenné vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Prijemne prekvapko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele