základní část, 23. kolo
09.02.2014 14:30 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Utrecht 5:2

Waalwijk pokračuje ve svých zdařilých jarních výkonech. Po výhře nad PSV zdolal nyní před vlastními fanoušky také Utrecht, jemuž navíc uštědřil krutý výprask 2:5.

Ač začala první půle hodně zvolna, už v úvodní desetiminutovce diváci viděli dvě branky. Po jedné na každé straně. Jako první se prosadil domácí útočník Romeo Castelen, jenž překvapil Ruitera krásnou střelou pod břevno zpoza šestnáctky. Záhy na to ale bylo vyrovnáno. Prince Gouano zahrál uvnitř vlastního vápna evidentně rukou a rozhodčí Van den Kerkhof odpískal bez mrknutí oka pokutový kop, který s obrovským přehledem proměnil Jens Toornstra.

Vedení na stranu Waalwijku mohli vzápětí vrátit Anderson a Joachim, ale oba dva mířili vedle. Ještě větší šanci na vstřelení branky měl hostující Yassine Ayoub, jenž v 23. minutě dokonce nastřelil tyčku domácí brány. Hra se následně výrazně uklidnila, přesto mohl Utrecht krátce před přestávkou udeřit. Z voleje střílel nebezpečně Agudelo, ovšem Šeda byl na své místě a míč vyrazil.

Po obrátce se hrálo poměrně dlouho bez pořádných šancí, jež by zaváněly gólem. Velké věci se začaly dít až v závěrečné čtvrthodině hry, kdy padlo hned pět branek! Tu první obstaral domácí Daniël de Ridder, jenž napodobil Castelena z prvního poločasu a úchvatnou střelou z pětadvaceti metrů vymetl pavučiny v pravém horním rohu Ruiterovy svatyně. Zakrátko Waalwijk své vedení ještě navýšil, když rychlý brejk zdárně zakončil Kenny Anderson.

Už o minutu později ale vrátil Utrechtu naději Steven de Ridder, jenž snížil opět na rozdíl jediné branky. Hosté mohli dokonce vyrovnat, ale Toornstra druhou penaltu v zápase neproměnil. Hned vzápětí se naopak potvrdila pravdivost otřepaného hesla nedáš, dostaneš. Čtvrtý úder Waalwijku nejprve přidal střídající Beauguel, v nastaveném čase pak dokonal dílo zkázy Aurelian Joachim.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

RKC Waalwijk 2:2 FC Utrecht

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze jsem to nevidel....asi pekny zazitek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele