základní část, 31. kolo
06.04.2014 14:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - RKC Waalwijk 2:0

Rozjetý Feyenoord udělal další důležitý krok ke kvalifikování se do Ligy mistrů, když doma skolil Waalwijk s přehledem 2:0. Rotterdamští si tak i nadále udrželi čtyřbodový náskok před svými pronásledovateli.

Oba celky vstoupily do utkání zvolna, po úvodním oťukávání ale převzal otěže zápasu pevně pod svou kontrolu favorizovaný Feyenoord, jenž nelenil a okamžitě začal hrozit. Šancím kanonýra Pelleho ještě Waalwijk vcelku bez větších obtíží odolal, při hlavičce Immerse už ovšem bylo v hostující šestnáctce pořádně horko - poskakující míč odkopl z brankové čáry Van Hoevelen.

Drtivý tlak rotterdamského celku nakonec z logiky věci vyústil v úvodní trefu zápasu, kterou obstaral Graziano Pelle, jenž využil mizerného bránění Gouana, zpracoval si přihrávku Vormera a neomylně zakončil. Ačkoli se Waalwijk musel po většinu doby bránit, těsně před přestávkou mohl zničehonic vyrovnat. Duitsova rána z přímého kopu měla gólové parametry, Mulder se však zaskvěl a míč vyrazil.

Druhý poločas započal v obdobném duchu jako ten první: nezáživnou podívanou, odehrávající se zejména mezi oběma šestnáctkami. Další velká šance proto přišla téměř až po hodině hry, kdy hostující Daniël de Ridder využil nedůrazu stopera Kongola a v pádu zamířil jen těsně vedle domácí svatyně.

Feyenoord byl dlouhou dobu poměrně bezzubý, přesto v 65. minutě dokázal podruhé v zápase udeřit. K nadýchanému centru Schakena se probojoval Pelle a přesně umístěnou hlavičkou rozvášnil přihlížející diváky. Zbytek zápasu se odehrál plně v režii domácího celku, který si tak v poklidu dokráčel pro zasloužené tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele