základní část, 30. kolo
14.04.2013 16:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 2:3

Ajax zvládl šlágr kola a na půdě PSV udělal velký krok k titulu, když svého soupeře přehrál těsně 3:2!

Utkání mezi PSV a Ajaxem začalo v poklidném tempu. Netrvalo však dlouho a kormidla se ujalo PSV. To si v úvodu vypracovalo převahu, avšak nic z ní nevytěžilo. První velká šance tak přišla až ve 33. minutě a byl to hostující Ajax, který udeřil. Do pokutového území se s míčem prodral Eriksen a našel Fischera. Po zmatku v pokutovém území se poté míč odrazil ke Sighthórssonovi, který v pádu nezaváhal.

Poté se však opět probudilo PSV a tlačilo se k vyrovnání. Velká chvíla PSV přišla ve 43. minutě. V té se Eriksen dopustil hrubky a domácí borci mohli jít do přečíslení. Na branku se tak řítil Strootman, kterému sekundoval Lens. Strootman si lehce zatáhl míč a rychlou přihrávkou vybídl Lense ke skórování do prázdné branky. Domácí střelec nezaváhal a snadno vyrovnal.

První poločas tak přinesl poměrně očekávanou remízu a všichni již netrpělivě vyhlíželi poločas číslo dvě. Do toho nastoupil mnohem lépe hostující celek a již v 52. minutě slavil úspěch. Skvělou individuální prací se blýskl Eriksen, který se díky parádnímu zrychlení dostal do pokutového území a tvrdou ranou poslal svůj celek opět do vedení!

Domácí zaskočeni další inkasovanou brankou věděli, že musí dnes vyhrát a tak se vrhli ihned do útočení. Čas však ubíhal pro PSV rychle. Naštěstí pro domácí ale přišla 69. minuta a s ní přímý kop domácích. K tomu se postavil jeden z domácích a šikovnou ranou trefil tyč. Od té se však míč odrazil k volnému Lensovi, který svou druhou brankou podruhé srovnal.

Ajax ovšem dneska nehodlal prohrát a chtěl potvrdit svou skvělou formu. Neuběhlo tedy mnoho a stav se opět měnil. Na tabuli svítila 77. minuta a hostující celek se dral kupředu a hrozil z brejků. Jeden takový vyšel a 13 minut před koncem se do střelecké listiny zapsal Boerrigter. PSV mohlo v samotném závěru vyrovnat, Toivonenův gól však neuznal rozhodčí pro ofsajd. Domácí tak v důležitém duelu podlehli Ajaxu 2:3 a hostující celek si tak hodně pomohl v cestě za titulem!

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zápas roka???

Reagovat
afc ajax

pre vás určiťe

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
afc ajax

tak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak chlapci cas ukazat ako na tom skutocne sme, verim vo vyhru povedzme 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

PSV hra doma co je vzdy velka vyhoda takze 10

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 come on PSV!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele