základní část, 12. kolo
11.11.2012 14:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - AFC Ajax 2:4

Ajax potvrdil roli favorita a na půdě nováčka ze Zwolle vyhrál snadno 4:2.

Ajax po pár minutách převzal otěže utkání a netrvalo to dlouho a už se na obranu domácích řítil jeden útok za druhým. Velká šance přišla ve 12. minutě. V té se po rohovém kopu dostal k míči hostující Alderweireld a z bezprostřední blízkosti neměl problémy se zakončením.

Ajax jednoznačně dominoval a Zwolle jen vyčkávalo, zda-li bude moci nějakým výpadem zaútočit. Po půlhodině hry však přišla další branka, která šance domácích na nějaký úspěch značně srazila k zemi. Běžela 32. minuta a výborně rozehranou standardní situaci z autu využil Fischer, který tváří v tvář Boerovi nezaváhal.

Hosté vedli již 2:0 a zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto. Druhý poločas navíc začal Ajax drtivým náporem, ze kterého vytěžil již třetí branku. Psala se 48. minuta a hostující Boerrigter parádním únikem pronikl až do pokutového území domácích. Tam poslal perfektní centr na nabíhajícího Fischera, který svou druhou brankou v utkání poslal hostující celek již do tříbrankového vedení.

Ajax však ani za stavu 0:3 nepřestal útočit. Další branka však na sebe nechala čekat. V 78. minutě se snažil Fischer docílit hattricku, prodral se do vápna, avšak v rychlé momentě přihrál na lépe postaveného De Jonga, který svou ranou prakticky stvrdil vítězství Ajaxu.

Zwolle však nezahodilo svou čest a s výsledkem ještě dokázalo něco udělat. Snažilo se hrát až do konce i když se nedařilo, v 81. minutě přišla odměna. Přízemní centr z pravé strany za záda hostujícího brankáře doklepl s přehledem Avdič. PEC však ani po čestné trefě nepřestalo hrát. O dvě minuty později padla už poslední branku duelu. Na hostující polovině se skvěle uvolnil domácí Drost a parádní ranou pod břevno stanovil konečný výsledek 2:4.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
afc ajax

0:9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele