základní část, 13. kolo
17.11.2012 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - VVV Venlo 2:0

Velmi nudné utkání bylo k vidění v Amsterodamu. Domácí Ajax snadno přehrál Venlo 2:0, avšak předvedená hra neuspokojila prakticky nikoho.

Utkání začalo velmi opatrně. Venlo šlo do utkání s jasným cílem bránit a tak Ajax neměl moc na výběr. Betonová hra VVV však vyvolala po půlhodině hry značné nepokoje obou táborů v hledišti. První poločas tedy nic nenabídl a na řadu přišel poločas číslo dvě.

V tom se Ajax rozhodl, že nebude čekat na to, až se Venlo zformuje do obranného valu, a ihned se rozhodl zaútočit. Moment překvapení vyšel a ve 47. minutě se k exekuci volného přímého kopu dostal Boerrigter. Jeho nádherná technická rána nedala hostujícímu brankáři žádnou šanci a Ajax mohl jít konečně do vedení.

Poté však jakoby Venlo rezignovalo a bylo spokojeno i s porážkou 1:0. VVV bránilo a nedoufalo v žádné možné srovnání. To však mohlo přijít v 78. minutě. V té se hostující Wildschut dostal do skvělé možnosti, když k němu po rohovém kopu propadl míč. Sám před domácím brankářem však nedokázal zakončit.

Na to Ajax zareagoval jediný možným způsobem. Zvýšil svou aktivitu a v 85. minutě rozhodl o osudu tohoto utkání. Ajax skvěle zakombinoval a skvělá akce vyvrcholilo přesnou přihrávkou na osamoceného Hoesena, kterým se tak objevil sám před hostujícím brankáře. V pozici, ve které se nacházel, už nešlo minout, a tak Hoesen stanovil konečný výsledek 2:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele