základní část, 15. kolo
01.12.2012 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 3:1

Ajax ukázal svou sílu a zároveň potvrdil, že se PSV v poslední době nedaří. Po Vitesse nevyzrál eindhovenský celek ani na Ajax. Porážka 1:3 tak znamená propad v tabulce a ztráta první pozice.

První velká šance přišla v 9. minutě. V té Ajax rozehrál rohový kop a hosty zachránila spojnice. Další šance přišla ve 29. minutě. V té vyústil rostoucí tlak domácího celku v parádní střelu De Jonga, který nekompromisní ranou poslal Ajax do vedení.

PSV se však nenechalo srazit na kolena a začalo také ihned útočit. Neuběhlo mnoho a přišla i vyrovnávací branka. Psala se 36. minuta a s ní přišel i nebezpečný průnik aktivního Lense. Ten se po pravé straně prodral až do pokutového území a přesnou a tvrdou ranou srovnal na 1:1.

Druhý poločas začal velmi opatrně a ani jeden tým se dlouho nesnažil ani o náznak sebevětší šance. Uběhla polovina druhého dějství a domácí Ajax opět jako první zatáhl za provaz. Běžela 72. minuta a v ní po levé straně utekl domácí Fischer a nádherným stříleným centrem našel osamoceného Hoesena, který již neměl sebemenší problém se zakončením.

Ajax dotíral na svého soupeře jak jen mohl a na PSV bylo vidět, že se momentálně nenachází v dobrém rozpoložení. Vše vyvrcholilo v 87. minutě. Po nakopnutém balonu se dostal k míči asistent z druhé branky Fischer a sám před brankářem hostí si počínal chladnokrevně a stanovil konečný výsledek 3:1.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

PSV vyhraje 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

za stavu 1-1 sel tusim Lens sam na golmana ale nedal vzapeti dal Ajax na 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

fischer bude riadne dobrý hráč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele