základní část, 26. kolo
10.03.2013 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - PEC Zwolle 3:0

Ajax využil zaváhání PSV a díky snadnému vítězství nad Zwolle 3:0 se vyhoupl do čela tabulky. Domácí Ajax věděl, že pokud vyhraje, půjde do vedení Eredivisie. A byla to nejspíše tato myšlenka, která hnala hned od úvodních minut domácí do útoku. Ajax jasně tahat za delší provaz a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí první branku. Zasloužená branka přišla v 19. minutě. V té se k míči dostal Eriksen a přesným pasem našel volného Sigthorssona, který v dobré pozici nezaváhal a otevřel skóre.

Ajax byl na koni a zdálo se, že i při chuti. Po vstřelené brance chtěl co nejrychleji přidat i branku číslo dvě. Na tu se ani nemuselo čekat dlouho. Běžela teprve 24. minuta a Ajax šel již do dvoubrankového vedení. Tentokrát Eriksen hledal Sigthorssona vzduchem. Po následné hlavičce se k míči dostal de Jong, který již neměl před prázdnou brankou žádný problém.

První poločas patřil jednoznačně domácímu celku a nijak tomu nebylo ani v poločase číslo dvě. Do toho domácí nastoupili tak, jako do toho prvního. Zwolle se pouze bránilo a bylo jasné, kdo dnes vyhraje a kdo půjde do čela tabulky. Ajax hrál v ohromné pohodě a nedovolil hostujícímu celku prakticky nic.

Do konce utkání zbývalo něco kolem deseti minut a Ajax opět bojoval o další branku. Netrvalo to však dlouho a v 80. minutě se aktivní Eriksen protáhl po straně a namířil si to až k brance Zwolle, kde parádně naservíroval míč osamocenému Boerrigterovi. Ten se nemýlil a stanovil konečný stav 3:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele