základní část, 29. kolo
07.04.2013 16:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:0

Ajax i v oslabení dokázal splnit povinnost a na domácí půdě smetl Heracles 4:0.

Domácí věděli, že nejlepší pro ně bude rozhodnout toto utkání co nejdříve, a také se podle toho zařídili. Hned od úvodních minut se Ajax tlačil do útoku a ve 13. minutě šel do zaslouženého vedení. Aktivní Schone si narazil o Sigthórssona a sám před hostujícím brankářem nezaváhal a tvrdou ranou jej překonal.

První poločas poté domácí kontolovali a s jednobrankovým náskokem nastupovali i do poločasu číslo dvě. Hned na začátku druhého dějství však přišel jeden zásadní moment, když ve 49. minutě vyběhl mimo pokutové území domácí brankář Vermeer a fauloval. Za svůj kousek jej rozhodčí bez váhání odměnil červenou kartou a Heracles dostal výhodu početní převahy.

Ajax si byl vědom své nevýhody a chtěl rozhodnout rychle, než dojdou síly. To se povedlo. Běžela 52. minuta a islandský ostrostřelec Sigthórsson se zapsal mezi střelce. Nejrpve však orazítkoval břevno, z náslendé dorážky se však nemýlil a uklidnil domácí celek - 2:0.

Heracles hrál sice přesilovku, ale Ajax jej k ničemu nepustil. Výsledkem toho byla i 75. minuta, ve které adept na titul navýšil svůj náskok. Po pravé straně se perfektně uvolnil Schone a přesnou přihrávkou našel rozeběhnutého Babela. Ten nezaváhal a výstavní ranou prakticky rozhodl o osudu tohoto utkání.

Hosté poté rezignovali a bylo jasné, že Ajax povinnost splní. V samostatném závěru si tak domácí hru už jen užívali. Výsledkem toho byla 85. minuta. Na rohový kop si naběhl Eriksen a parádní ranou na zadní tyč překonal hostujícího brankáře, který na jeho pokus neměl sebemenší nárok. Ajax tak slavil i v oslabení vítězství 4:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

tu ich znicia, ale heracles tiez vedia davat goly takze 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele