základní část, 8. kolo
07.10.2012 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 1:1

Fotbalisté Ajaxu nedokázali navázat na své předchozí vítězství a v domácím prostředí nebodovali naplno se slabším celkem. S Utrechtem totiž pouze remizovali 1:1 a klesli proto na čtvrté místo tabulky se ziskem šestnácti bodů. Jejich ztráta na vedoucí Twente tak vzrostla na pět bodů. Ajax dokázal v minulém kole porazit právě Twente, které do té doby v šesti duelech neztratilo ani bod. Utrecht je šestý s dvanácti body a potvrzuje dobrou formu.

Ajax se trápil hlavně v ofenzívě a i když vedl, tak si nakonec vsítil vlastní branku a ve zbývajícím čase už nedokázal odpovědět. Utrecht dokázal obrat o body už druhého velkého favorita na celkové vítězství, v pátém kole totiž porazil PSV a napravil tak minulé domácí zaváhání s Arnhemem, když mu podlehl v poměru 1:2. Utrecht také částečně vrátil svému nedělnímu protivníkovi domácí porážku 0:3 z národního poháru.

Amsterdamský celek se přitom dostal do vedení již v 6. minutě, kdy po krásné přihrávce Eriksena a nahrávce Lukokiho využil situace Ryan Babel. Ten se prodral odvážně k míči a tvrdou ranou propálil všechno před sebou. Poté se delší dobu nic nedělo a teprve po dvaceti minutách přišla další šance, do které se dostali hosté. Po krásné spolupráci se dostal do zakončení Van der Guna, jenže ten sám před Vermeerem neuspěl.

Stejný hráč hrozil i po půlhodině hry, ovšem jeho hlavičku tentokráte domácí gólman zlikvidoval. Poté na druhé straně hrozil Blind, po přihrávce Sany však trefil jen gólmana Ruitera. V samém závěru napálil Sana jen nohy Ruitera, na druhé straně trefil tyčku z deseti metrů Mulenga. Konečnou podobu výsledku určila 51. minuta. Po centru Kaliho si hlavou srazil míč do vlastní sítě Fabian Sporkslede, který na hřišti strávil jen pět minut.

Ihned na to mohl vrátit domácím vedení Babel, jeho lehounká teč ale narazila jen do tyče a dorážející mladíček Eriksen pálil mimo. Dvacet minut před koncem nepochopitelně netrefil branku Eriksen. V 80. minutě zahrozil hostující Mulenga, nechal však pouze vyniknout Vermeera. V nastaveném čase mohl rozhodnout Van der Gun, jenže netrefil. A když o minutu později nebyl úspěšný ani Sana, tak se stav nádherného utkání již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat
smazaný uživatel

vedenie aj hraci AJAXU si zarobili na tomto tipe pekne peniaze ,toto je cista korupcia v holandskom futbale, hanba AJAXU

Reagovat
afc ajax

Ty si čistý ... to mi chceš povedať že ten vlastný gól si dal naschval , tak to je iný frajer z 20 metrov si nahlavičkovať chrbtom priamo do rohu brány a ešte k tomu z uhlu ! to ti gratulujem ale tu niesi v talianskej lige !!! TY PROFÍK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele