základní část, 3. kolo
21.08.2011 14:30 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AFC Ajax 2:2

V úvodních dvou kolech Ajax své soupeře pokaždé přejel rozdílem třídy, nyní už ale na půdě Venla tvrdě narazil. Svěřenci trenéra De Boera se protrápili pouze k nečekané remíze 2:2, která je stála vedení v tabulce.

Ajax však do zápasu vstoupil velmi dobře a po většinu první půle měl očividně navrch. Ve výborné šanci se ocitl například Eriksen, který ovšem nakonec z přímého kopu poslal míč těsně okolo tyčky. O moc lépe si zanedlouho nevedl ani Boerrigter. Ten pro změnu nastřelil pouze boční síť. Také další šance hosté využít nedokázali, a proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Úvodní patnáctiminutovka druhého dějství každopádně hráčům Ajaxu absolutně nevyšla. Hned dvakrát totiž inkasovali a rázem se dostali do nezáviděníhodné situace. První gól Venla přišel už ve 47. minutě. Střelu Ucheba sice gólman Vermeer vyrazil, vzápětí se ale dostal k dorážce talentovaný Ahmed Musa a míč doklep do prázdné brány.

Domácí mladíček ovšem dělal obraně Ajaxu problémy i nadále a přesně po hodině hry způsobil hostujícím fanouškům druhý šok. Tentokrát si na hranici šestnáctky pohrál s velmi laxně bránícím Blindem a následně v poklidu zakončil.

Hosté se ale dokázali poměrně rychle vzpamatovat a už po osmi minutách znovu snížili na rozdíl jediné branky. Eriksen před pokutovým územím přenechal míč Janssenovi, který gólmana Gentenaara překonal nepříjemnou skákavou střelou. Hned vzápětí se povedlo Sigthórssonovi dokonce vyrovnat. Islandský útočník využil centru ze strany a ve skluzu poslal míč neomylně do brány.

Jenže ani nerozhodný stav pochopitelně Ajaxu nevyhovoval, a tak se i v závěrečných minutách snažil přidat ještě minimálně jednu branku. Ta mu ale nebyla přána.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ať vyhrajem ..

Reagovat
afc ajax

1:3

Reagovat
paver

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

uz 2:2 ..KRAAAAAAAASA ...GOOOOO AJAX

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele