základní část, 6. kolo
18.09.2011 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - AFC Ajax 2:2

Ajax dnes na půdě Eindhovenu sice hned dvakrát prohrával, pokaždé ale dokázal na nepříznivý stav zareagovat a nakonec bral bod za remízu 2:2. Utkání nabídlo parádní podívanou, jedinou kaňkou bylo zranění gólmana Tytona.

Domácí fanoušci, kteří hned od úvodního hvizdu vytvořili na stadiónu výbornou atmosféru, se dočkali branky už ve druhé minutě. Po řadě rychlých přihrávek se ocitl v šestnáctce zcela osamocen kanonýr Tim Matavz a nabídnuté příležitosti patřičně využil.

I následně ale měli hráči PSV jednoznačně navrch a Ajax téměř k ničemu nepustili. Nejblíže k navýšení vedení byl Jermain Lens, ovšem z hranice šestnáctky bránu přestřelil. Až ve 14. minutě dokázali na sebe hosté konečně upozornit. Po závaru v šestnáctce Eindhovenu se dostal ke střele Sigthórsson, jeho rána byla ale zblokována. Od tohoto momentu se hra velmi vyrovnala, což vedlo k výraznému úbytku šancí. Za zmínku stojí snad jen De Jongova hlavička, která letěla zhruba půl metru nad.

V 31. minutě zatrnulo všem divákům na stadiónu. Po nešťastném souboji se spoluhráčem Derijckem se totiž vážně zranil gólman Tyton, který byl následně téměř patnáct minut ošetřován. V zápase už pochopitelně pokračovat nemohl, a proto jeho místo zaujal Sinouh. Ještě před přestávkou se nakonec povedlo Ajaxu vyrovnat. Ve čtvrté minutě nastavení se dostal k zakončení Sigthórsson a bezmocného Sinouha bezchybně přeloboval.

Po změně stran ale domácí fotbalisté opět začali velmi aktivně a toužili co nejrychleji vrátit vedení na svou stranu. To se jim povedlo v 55. minutě. Mertens byl van der Wielem faulován v pokutovém území, a tak pochopitelně následovala penalta, kterou proměnil záložník Georginio Wijnaldum. Třetí gól mohli zanedlouho přidat Mertens i Matavz, jejich zakončení se ovšem s úspěchem nesetkaly.

Nadějnou příležitost k vyrovnání měl naopak v 70. minutě zkušený středopolař Theo Janssen, svou střelu z přímého kopu ale poslal pouze do boční sítě. Hned z protiútoku se dostal do stoprocentní tutovky Matavz, jenže ani on neuspěl. Ležícího gólman Vermeera totiž překonat nedokázal. Festival spálených šancí ovšem pokračoval i nadále. Nesmírně blízko gólu se vzápětí ocitl také Eriksen, narazil však na připraveného Sinouha.

V 79. minutě se už Ajax přeci jen dočkal. Z pravé strany poslal do šestnáctky výborný centr van der Wiel, míč jen lehce tečoval střídající Bulykin a bezchybně jej usměrnil do brány. Hosté mohli dokonce vyhrát. Pět minut před koncem vystřihl ukázkové nůžky Vertonghen, gólman Sinouh ale předvedl výborný zákrok a míč směřující do rohu brány vyrazil. Oba týmy si tak rozdělily po bodu.

Autor: Tomáš Honajzer / psv.nl

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude mač!

Reagovat
afc ajax

Reagovat
afc ajax

ajax už dávno nevyhral v PSV tak hádam teraz by to mohlo prísť GOOOOO AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná záležitost pro PSV. Tým Ajaxu se mi jako silný nejeví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PSV - Ajax a MU - Chelsea za jedno poobedie

Verím vo výhru mojich, čiže Chelsea a PSVčka

PSV má konečne silný a na ich pomery aj široký káder. Mertens je k neudržaniu, Matavz by mal nastúpiť v základe. Pod ním Mertens, Ola a Lens, v zálohe Strootman a Wijnaldum 4:1

Reagovat
Stiksxx

možná máme silný tým, ale obrana je slaboučká stále já už fakt nevim...protože to je zápas co zápas..že dostáváme goly svým laxním přístupem k hráčům

Reagovat
smazaný uživatel

můžu se zeptat, co je s isakssonem?

Reagovat
AjaxFans

zranen není,jen dostává důveru tyton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele