základní část, 12. kolo
06.11.2011 12:30 CET
6 : 4
(2:3)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 6:4

Ani čtyři vstřelené góly dnes nestačily Ajaxu k tomu, aby si na své konto připsal alespoň bod. Proti Utrechtu totiž předvedla defenzíva amsterdamského celku mizerný výkon, a tak se zrodil hokejový výsledek 6:4 ve prospěch domácích fotbalistů.

Zápas začal pro Ajax hodně smolně. Už ve druhé minutě se totiž zranil Siem De Jong a trenér De Boer tak musel sáhnout k prvnímu střídání - na hřiště šel zkušený útočník Dmitrij Bulykin. Tato změna se ale každopádně hostům vyplatila, jelikož byl to právě Bulykin, který v osmé minutě využil perfektní přihrávky Boerrigtera a poslal Ajax do vedení.

Utrecht ale inkasovaný gól rozhodně nezlomil, což ukázal po patnácti minutách hry, kdy se mu povedlo vyrovnat. Zpoza šestnáctky vypálil Nana Asare, jeho střelu jemně tečoval Enoh a míč následně skončil za zády překvapeného Vermeera. Další slabší moment si hostující defenzíva vybrala o čtyři minuty později. Mulenga se sice k zakončení ještě nedostal, střela Duplana už ale skončila v síti.

Ani stav 2:1 pro domácí však nevydržel příliš dlouho. V 32. minutě zahrával Janssen standardní situaci, na zadní tyči našel špatně hlídaného Ooijera, který v poklidu dorazil míč do brány. Neuvěřitelná gólová přestřelka pokračovala i nadále. Ve 40. minutě šel dokonce Ajax znovu do vedení. Sulejmani bezchybným centrem našel hlavu Bulykina, pro nějž už nebyl žádný problém poslat míč za záda gólmana Fernandeze.

Do druhého dějství nastoupil Utrecht hodně aktivně a odměnou mu byl rychlý třetí gól. Špatného vyběhnutí Vermeera využil Bovenberg, jenž hostujícího gólmana překonal přesně mířenou hlavičkou. To byl však teprve jen začátek totální destrukce Ajaxu. Další branku přinesla 52. minuta, kdy si Mulenga zpracoval výborný pas za obranu a bezchybně zakončil.

Uběhly ovšem pouhé dvě minuty a skóre se měnilo znovu. Tentokrát předvedl další minelu gólman Vermeer. Ten při odkopu od brány nastřelil Asareho , který vzápětí bez problémů poslal míč do prázdné brány. Utrecht hrál ve velké pohodě, což potvrzoval také v následujících momentech.

Nakonec to ale byl Ajax, kdo se v 72. minutě radoval z gólu. Po centru van der Wiela hlavičkoval nechytatelně k tyčce Eriksen. Tento moment pochopitelně hosty povzbudil, na vytoužené vyrovnání už však nedosáhli. V nastaveném čase naopak inkasovali ještě šestý gól. Vermeer předvedl další nepovedený odkop od brány, míče se zmocnil Kali a střelou do prázdné brány pečetil výsledek tohoto neuvěřitelného zápasu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
afc ajax

0:1 stačí

Reagovat
smazaný uživatel

už nesmíme ztrácet! A Utrechtu máme hodně co vracet z minulé sezony, snad nebude Rodney moc zlobit

Reagovat
smazaný uživatel

snad mam vsazeno na vas

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 ..spokojny si idem po obed....vratim sa 2:1 ? :/

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel sem taky dal na ajax

Reagovat
smazaný uživatel

achjo... to sou hovada

Reagovat
afc ajax

toto sme posrali parádne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele