základní část, 32. kolo
29.04.2012 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 1:2

Fotbalisté Ajaxu zvládli velmi důležité utkání na půdě konkurenčního Twente a jsou blízko obhajobě loňského titulu. V tuto chvíli jim stačí ve dvou zbývajících duelech získat pouze jeden bod, což by neměl být výraznější problém. Šest bodů totiž ztrácí druhý Feyenoord, který má s Ajaxem lepší vzájemné zápasy. Naopak Twente bude hodně bojovat o to, aby vůbec postoupilo přímo do pohárové Evropy, je až šesté a musí dohánět ztrátu.

Na Feyenoord ztrácí čtyři body, na třetí PSV dva korálky a na duo Heerenveen - Alkmaar jeden bod. Přitom v utkání nepředvedlo nijak špatný výkon a bylo blízko zisku alespoň jednoho korálku. Hosté se dostali do vedení po půl hodině hry díky proměněné penaltě, Twente dokázalo srovnat dvacet minut před koncem. Ovšem necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem přisoudil hostům vítězství Gregory van der Wiel.

Přitom od samého začátku začali lépe domácí a už v desáté minutě byli blízko vedoucí brance. Ola John se prezentoval nádhernou akcí po levé straně, kde dokázal přejít přes dva protihráče a ještě v obležení vystřelit, jenže jeho brance zabránila tyč. Postupem času se však Ajax otřepal, po krásné kolmici do vápna musel gólman Nikolaj Mihaljlov faulovat Van der Wiela, sudí nekompromisně nařídil penaltu a udělil Mihajlovovi žlutou kartu.

K pokutovému kopu se postavil Theo Janssen a proměnil, i když Mihajlov vystihl směr a dokonce se balónu dotkl, vytěsnit jej ale nedokázal. Poté byly k vidění zajímavé náznaky šancí na obou stranách, dít věci se ale začaly až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve po efektivním zpracování vystřelil pod břevno obránce Douglas a brankář Kenneth Vermeer fantastickým zákrokem odvrátil na rohový kop. Nicméně po něm dokázali domácí srovnat.

Míč se odrážel tak dlouho, až se dostal na nohu Leroy Fera a ten se s ničím nepáral, napálil ho přímo k pravé tyči, kam už Vermeer nedosáhl. Twente nadále útočilo a Ajax proto udeřil z brejku. V 78. minutě uvolnil Ebecilio hrdinu Van der Wiela a ten z první zamířil přímo pod břevno. Tři minuty před koncem mohlo být srovnáno, smolař John sice překonal Vermeera, jeden z obránců ale na brankové čáře vykopl a hosté tak uhájili cenné tři korálky.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax musi vyhrat !!! tip 1:2

Reagovat
afc ajax

nemusí ale asi vyhrá prinajhoršom remíza

Reagovat
smazaný uživatel

remíza s Twente už bude pomalu stačit na titul, protože Venlo beru jako povinnost a Arnheim bude těžkej, ale i ten bychom měli zvládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

stačí, když v těch třech zápasech získáme 3 body a titul je v Amstru.. Arnheim už nám snad bude úplně volnej...

Reagovat
smazaný uživatel

čo som vravel

Reagovat
OVi.77

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele