základní část, 33. kolo
02.05.2012 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - VVV Venlo 2:0

Po jednatřicáté ve své historii se může amsterodamský Ajax radovat z ligového titulu. Na domácím trávníku si totiž jeho borci dle očekávání smlsli na outsiderovi VVV Venlo, který se bude muset naopak smířit s nutností absolvovat barážovou anabázi pro udržení prvoligové příslušnosti.

Korunovaci nového mistra soutěže zpečetil dvěma zásahy Siem de Jong. Domácí dominovali utkání hned od úvodního hvizdu, první zajímavou šanci měl na svědomí Jan Vertonghen - belgický obránce prozatím pálil vedle pravé tyče. Pár okamžiků nato již de Jong otevřel skóre, když jej k hlavičce vyzval svým pasem Aissati. Tento pokus gólman hostujícího celku Gentenaar vytěsnil nanejvýš nepřesvědčivě, anticipující de Jong tak byl u balonu včas a pohodlně zavěsil do levého rohu branky.

Vedle aktivního de Jonga bylo na hřišti vidět i Vertonghena, právě tito dva nejnebezpečněji ohrožovali svatyni VVV - druhý jmenovaný dokonce nastřelil tyč. Hosté se své první střely na branku Ajaxu dočkali teprve tři minuty před završením prvního poločasu: Wildschut si však na pozorného Vermeera nepřišel.

Ajax svou výraznou herní převahu přetavil v druhý gól třináct minut po zahájení druhého dějství. A opět byl de Jongovým nahrávačem Aissati. U dvoubrankového vedení rozhodně nemuselo zůstat. Ve velmi dobré příležitosti ke skórování se objevil vystřídavší Sigthorsson - Islanďan nejprve hlavičkoval do tyče, jeho následný pokus zpacifikoval Gentenaar.

Dávno již však bylo rozhodnuto o tom, že ten večer vybojované tři body zajišťují slavnému klubu z nizozemské metropole ligový titul. Ani Feyenoord, ani PSV svého velkého rivala již letos nepředeženou.

Autor: Jan Mátl / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
afc ajax

Roztrhajte ich "31:0"

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně ať získáme titul pořádně stylově a ně nějaký ubohý 2:1, ať je to 7:0 a to myslím vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

a nemaš to jedno ? hlavne su 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, není to jedno. (a to 2:1 nebyla narážka na tvůj tip, jen jsem dával příklad výsledku, se kterým bych nebyl spokojený). Ať Venlo vidí co to je pravý Ajax, ne ten se kterým hráli 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono se stačí podívat na statistiku venkovních zápasů Venla a myslím že vítěz i mistr je celkem jasný. Co se tipu týče trvám na 7:0 (ale spíš je to přání, takže např 4:1)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele