základní část, 28. kolo
01.04.2012 14:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax rozstřílel bezbranný Heracles 6:0

Duel mezi Ajaxem a Heraclesem nabídl naprosto jednoznačnou podívanou. Hráči z hlavního města Nizozemska znovu potvrdili svou výbornou formu a na konto si připsali zasloužené vítězství 6:0.

Zápas přitom mohl začít pro Ajax hodně nešťastně, jelikož už ve druhé minutě se Armenteros lehce zbavil van Rhijna, výborně našel volného Evertona, který ale na Vermeera nevyzrál. Poté si domácí fotbalisté dokázali vypracovat výrazný tlak a defenzívu Heraclesu zaměstnávali ze všech možných pozic. Nebezpečně vypadala především šance Eriksena, jenž prchl po pravé straně hřiště, ovšem v zakončení selhal a míč poslal těsně okolo vzdálenější tyčky.

Heracles následně podržel hned dvakrát gólman Remko Pasveer, jehož nejprve zaměstnal nepříjemnou hlavičkou stoper Alderweireld, krátce na to pak také Siem de Jong. Ve 25. minutě to už ale Ajaxu vyšlo. Ebecilio svým centrem našel neobsazeného Theo Janssena, který v poklidu doklepl míč do prázdné brány - 1:0. Svěřenci trenéra de Boera se po vstřeleném gólu výrazně uklidnili, což ovšem atraktivnosti hry moc nepomohlo. V závěru první půle mohl Heracles dokonce vyrovnat, van der Lindenovu ránu ale se štěstím vyhlavičkoval Alderweireld.

Brzy po změně stran naopak udeřil podruhé v utkání Ajax. Po de Jongově střele se dostal k dorážce Lorenzo Ebecilio, který hlavou usměrnil míč do sítě - 2:0. Amsterdamští hráči ovšem neusnuli na vavřínech, a proto se mohli už zanedlouho radovat znovu. Z hranice šestnáctky napřáhl Christian Eriksen a jeho tečována rána skončila až za zády překvapeného Pasveera - 3:0. Heracles chtěl okamžitě odpovědět, jenže Everton opět narazil na bezchybného Vermeera.

Ajax hrál ve velké pohodě, takže nikoho nepřekvapilo, když v 63. minutě přidal čtvrtý zásah. Po narážečce s de Jongem zakončoval úspěšně Vurnon Anita - 4:0. Ani to však nebyl konec. O devět minut později si de Jong zpracoval v pokutovém území dlouhý centr Eriksena a gólmana Pasveer ukázkově přeloboval - 5:0. Domácí fotbalisté ovládli i závěr zápasu, když tři minuty před koncem pečetil na konečných 6:0 Kolbeinn Sighthórsson, který si tak osladil svůj návrat na prvoligové trávníky po půlroční pauze způsobené zraněním.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně 3 body

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Sigthorsson zpet

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele