základní část, 10. kolo
23.10.2011 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 1:1

Trápení amsterdamského Ajaxu stále nemá svůj konec. Ani dnešní prestižní derby proti Feyenoordu nejslavnější nizozemský celek nezvládl podle plánů a musel se spokojit pouze s remízou 1:1.

Úvod duelu ovšem patřil právě Ajaxu, který měl jednoznačně navrch, jenže hostujícího gólmana Muldera příliš nezaměstnal. Posléze se osmělil také Feyenoord a místy dělal svěřencům trenéra De Boera hodně nepříjemné problémy.

První skutečná gólovka ale přišla až téměř po dvaceti minutách hry, kdy Theo Janssen orazítkoval po rohovém kopu De Jonga břevno rotterdamské brány. Hned vzápětí mohl udeřit na druhé straně hřiště Ruben Schaken, který se dostal k míči po nedůsledném bránění Kopperse, s jeho střelou z otočky si však výtečně poradil gólman Vermeer. Tím to ovšem neskončilo a Feyenoord hrozil i nadále. Nejprve Cabral se svým dalekonosným pokusem orazítkoval brankovou konstrukci, vzápětí musel Vermeer likvidovat nepříjemnou střelu Guyona Fernandeze.

Ajax byl v první polovině skutečně bezmocný. K šestnáctce hostů se sice dokázal dostat mnohokrát, většinu jeho střel ale dokázali zblokovat už obránci. I proto se tedy nakonec šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran střelecká nemohoucnost Ajaxu pokračovala. Domácí hráči se trápili ve všech směrech, a tak bylo místy v jejich pokutovém území opravdu pořádně horko. Jeden z nebezpečných momentů přišel například v 57. minutě, kdy Leerdam hlavičkoval jen těsně vedle.

O čtyři minuty později už ale gólman Vermeer tolik štěstí neměl. Po zmatcích v šestnáctce se dostal ke střele Stefan De Vrij a se štěstím propasíroval míč do sítě. Uběhlo však pár okamžiků a domácí trenér De Boer musel řešit další závažný problém. Mimo vápno fauloval Vermeer rychlonohého Fernandeze a za svůj čin pochopitelně viděl červenou kartu.

I v deseti lidech se ale dokázal Ajax velmi brzy střelecky prosadit. Po rohovém kopu hlavičkoval přesně stoper Jan Vertonghen. Feyenoordu nerozhodný stav pravděpodobně plně vyhovoval, a tak se v závěrečných minutách do žádných velkých útočných manévrů už nehnal a v poklidu bránil. Svůj cíl nakonec dokázal splnit a domů si tedy odváží nesmírně cenný bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po tomhle zápase,bude mít Ajax zasebou všechny 4,podle mě, nejtěžší soupeře a začne se dotahovat na vedoucí týmy.I když Feyenoord letos podává dobré výkony,tak Ajax je kvalitou o stupínek výš.tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To si právě myslim taky.

Houby je opustila forma. Jenom hráli s Twente, AZ a PSV a mají z toho 3 remízy.

Jinak hrajou dobře až na prohru s Groningenem.

Doufám že vyhrajou.

Reagovat
afc ajax

a real a lyon

Reagovat
afc ajax

hlavne aby sme vyhrali

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele