základní část, 7. kolo
24.09.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 1:1

Ještě před výkopem byla nejpravděpodobnějším výsledkem remíza a souboj titánů vskutku dopadl dělbou bodů. Ajax totiž v domácím prostředí vstřelil pouze jednu trefu, a to na vítězství nestačilo. Díky tomu stále zůstává na třetí pozici s patnácti korálky na kontě a za Alkmaarem je pouze o skóre. K tomu domácí jako jedni z mála v celé Eredivsii ještě neprohráli a určitě budou chtít tuto sérii protahovat i nadále.

Nicméně domácím chyběly k zisku plného počtu bodů jen tři minuty. Už v 10. minutě totiž poslal Ajax do vedení Miralem Sulejmani, avšak těsně před závěrečným hvizdem dokázal srovnat hrdina poslední doby Luuk de Jong, který srovnával také třeba v pohárovém duelu ve Fulhamu. V Amsterdam Aréně začali hrát od začátku mnohem aktivněji domácí a do první akce se dostal Sulejmani, ovšem jeho projektil skončil vedle branky Twente.

Nicméně krátce na to se Sulejmani dočkal. Po neskutečném úniku obránce Derka Boerrigtera a následné jeho zpětné nahrávce stačilo Sulejmanimu jen se podívat, kam zamířit. Poté mohl navýšit skóre Ajaxu po centru Dwighta Tiendalliho aktivní Gregory Van Der Wiel, jenže pálil nad branku. Svěřenci kouče Co Adrianseho se v první půli ozvali pouze ranou Emira Bajramiho, kterou lehce tečoval obránce Toby Alderweireld do zámezí.

Po přestávce příliš atraktivních momentů k vidění nebylo a Ajax se snažil především hrát zodpovědně odzadu. Nicméně i v druhé polovině se propracoval do úvodní šance, přízemní střela Kolbeinna Sigthórssona skončila těsně vedle tyčky. Na druhé straně to hlavičkou zkusil Denny Landzaat, ovšem skvělý zákrok nyní předvedl gólman Kenneth Vermeer. Zajímavý byl ale hlavně závěr zápasu.

Ve dvou solidních šancích totiž selhal Sigthórsson, když u té druhé vykopával obránce Douglas balón až z brankové čáry, proto přišel v nejnehodnější moment trest. Po nádherném centru Petera Wisgerhofa dokázal naprosto přesně hlavičkovat De Jong a gólman Vermeer byl bez šance. Ajaxu už v závěru utkání nezbyly síly na opětovné vedení a proto získává jen jeden bod, v příštím kole si bude chtít spravit chuť na půdě Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

TAK SNÁĎ 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

obrovská škoda tot bola strata 2 bodov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele