základní část, 17. kolo
18.12.2011 12:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 4:0

Rozloučení s letošním rokem Ajaxu vyšlo nadmíru dobře. Proti Haagu dokázal vybojovat důležitou výhru 4:0, a přitom se ani pořádně nenadřel.

Zápas začal nevýraznou podívanou. Favorizovaný Ajax působil nervózně a směrem dopředu nepředvedl zhola nic. Už v desáté minutě ale domácím pořádně ulehčil situaci obránce Ramon Leeuwin, který zajel nevybíravě do Eriksena a za svůj naprosto zbytečný zákrok viděl po právu červenou kartu. Svým činem zároveň odstartoval drtivý tlak Ajaxu.

Hostující defenzíva měla následně místy opravdu plné ruce práce. Jako první se snažil početní výhody využít Gregory van der Wiel, byl ovšem vychytán gólmanem Coutinhem. Zanedlouho si udělal prostor ke střele Sulejmani, ale ani on neuspěl, jelikož jeho střelu zblokoval stoper Supusepa. Na gól si tak diváci museli počkat do 19. minuty, kdy vyslal Lodeiro vynikající přihrávkou do jasné tutovky Eriksena, který vzápětí zakončil jako ostřílený kanonýr.

Ajax hrozil i nadále, nakonec ale nechybělo zase tak moc a Haag mohl vyrovnat. S Cheryovým dalekonosný pokusem si ovšem dokázal Vermeer poradit. V 36. minutě mohl přidat druhou branku Eriksen, jenže tentokrát na Coutinha recept nenašel. Závěr poločasu se pak dohrál bez větších šancí.

Po změně stran přišlo velké trápení Ajaxu, který se proti oslabenému soupeři dlouhou dobu k ničemu nedostal. Nakonec ale udeřil hned z první vážnější příležitosti. Mezi střelce se zapsal Theo Janssen, který využil perfektního pasu Sulejmaniho, potáhl si míč do šestnáctky a neomylně zakončil ke vzdálenější tyči. O navýšení vedení se následně pokoušel Lodeiro, jeho střela byla však zblokována na roh.

Většina druhé půle se odehrála v nevýrazném tempu, ani jeden tým se do žádných velkých útočných akcí nehnal. Až v závěru zápase se De Boerovi svěřenci konečně probudili a rozšířili gólový účet zápasu. Třetí zásah přišel v 78. minutě, kdy Eriksen využil chyby N'Toky, přihrál na volného Bulykina, který bez problémů zakončil do prázdné brány. Na konečných 4:0 uzavřel po narážečce s Bulykinem o šest minut později Sulejmani.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

už by si zaslúžili poriadny výprask 4:0

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se Ajax bude soustředit celých 90 minut, musí to jasně vyhrát. Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele