základní část, 16. kolo
28.11.2010 14:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AFC Ajax 0:2

Ajax konečně prolomil své střelecké trápení a po gólech Mida a Sulejmaniho zvítězil ve Venlu 2:0. Žádná procházka růžovým sadem to ale nebyla. Svěřenci trenéra Jola museli čekat na první branku více jak hodinu. Svůj úkol ale zvládli a vedoucímu Eindhovenu se přiblížili opět na pouhé tři body.

Během týdne utrpěl Ajax tvrdou porážku od Realu Madrid, a tak potřeboval dnes za každou cenu zvítězit a spravit si náladu. Jenže stačilo fakt málo a Venlo mohlo hostující příznivce zmrazit hned v úvodu. Domácím totiž patřila první velká šance utkání, kterou si vypracovali již ve 2. minutě. Obránce Alex Nkume ale nakonec nastřelil pouze boční síť.

Tím to však neskončilo. Mnohem nebezpečnější bylo opět Venlo. Uchebo poslal výborný centr do pokutového území Ajaxu, tam se dostal ke střele Boymans, jenže jeho zakončení chyběla přesnost. O malou chvíli později naopak našel Sulejmani svou přihrávkou Emanuelsona, levonohý univerzál ale dobrou šanci zahodil, jelikož míč poslal těsně vedle. Ještě do přestávky se snažil udeřit domácí Boymans, jeho snaha ovšem k ničemu kloudnému nevedla.

Po změně stran začal hrát Ajax mnohem aktivněji a dostal Venlo pod nepříjemný tlak. Své převahy chtěl pochopitelně rychle využít. Na bránu Begoise ale vyslal skutečně nebezpečnou ránu pouze střídající mladík Özbiliz. Míč ovšem nakonec stejně k domácímu gólmanovi nedoletěl, jeden z obránců jej totiž na poslední chvíli dokázal zblokovat.

V 58. minutě chyběla Sulejmanimu přesnost, o čtyři minuty později to už ale dopadlo pro Ajaxo poznání lépe. Po rohovém kopu Enoha skóroval totiž útočník Mido. Své vedení nakonec dokázali hosté ještě pojistit. Sulejmani předvedl pěknou akci s Midem, poté vypálil do levého dolního rohu brány, kde Begois na míč nedosáhl. Nějaké problémy Ajax už nedovolil, a tak mohl slavit hodně důležitý zisk tří bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

osud chce, aby sa ajax spamatal. konecne sa prestane hrat na jedneho hraca a zacne timovy futbal. kvazi najvacsia strata prinasa neocenitelne prebudenie. futbal je o kolektive.

Reagovat
afc ajax

dakujeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele