základní část, 20. kolo
23.01.2011 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 3:0

Ajax inkasoval další pořádnou facku. Po posledních podzimních výsledcích to vypadalo, že půjde konečně výkonnostně nahoru, jenže stačil první zápas v novém roce a vše je v troskách. Amsterdamský celek totiž utržil na půdě Utrechtu potupný debakl 0:3.

Na půdě Utrechtu Ajax naprosto selhal, nevydařilo se mu téměř nic a po zásluze odjížděl domů s pořádnou ostudou. Jeho totální zničení odstartoval záložník Duplan už v 22. minutě. Chvíli před ním sice Demouge se svou hlavičkou neuspěl, poté ale přišel na řadu právě dobře hrající Francouz a výbornou střelu překonal bezmocného Stekelenburga.

Duplanův střelecký apetit ale nevymizel ani po tomto momentu. Už o dvě minuty později se totiž radoval podruhé. Strootmanův centr sice dokázala hostující brankářská jednička odvrátit, k míči se však dostal znovu Duplan a opět potěšil většinu přihlížejících diváků.

Ajax byl po celý první poločas téměř bezbranný, nevypracoval si žádnou skutečnou gólovou příležitost. Těsně před poločasem navíc mohl udeřit ještě Frank Demouge, který zakončoval znovu hlavou, tentokrát ale předvedl vynikající zákrok Maarten Stekelenburg a míč odvrátil do bezpečí.

Do druhého dějství nastupoval Utrechtu s velkým odhodláním příznivý stav udržet, což se mu nakonec také povedlo. Ajax byl ale párkrát poměrně blízko snížení. Jako třeba v momentě, kdy velkou chybu předvedl český obránce Lensky, který si nevšiml nebezpečně postaveného Sulejmaniho a poslal míč na brankáře Vorma. Ten však těžkou situaci zvládl a srbskému záložníkovi zakončení nedovolil.

Ajax se tedy zpátky do zápasu vrátit nedokázal a veškeré jeho šance na bodový zisk ukončili domácí fotbalisté v 83. minutě. To využil Silberbauerova centru Vorstermans a pojistil výhru Utrechtu, který tak poskočil na pohárové příčky.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

odplata 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale - 1 4

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

uz ste sa zobudili? takych slabych hracov jak ma ajax museli fakt dlho hladat, eyong enoh - tvorca hry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele