základní část, 7. kolo
25.09.2010 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 2:2

Neporazitelnost Ajaxu v letošním ročníku stále trvá. Fotbalisté z Amsterdamu jí dokázali uhájit také ve veletěžkém duelu s Twente. V zápase sice hned dvakrát prohrávali, pokaždé ale dokázali vyrovnat a nakonec si vezou domů bod za remízu 2:2. Zároveň tak zůstávají na prvním místě tabulky.

Tento jednoznačný šlágr 7. kola přinesl skutečně zajímavou podívanou. Diváci kromě čtyř gólů viděli další řadu velkých šancí a hlavně, jak bývá v Nizozemsku zvykem, pohledný ofenzivní fotbal.

První brance byl Ajax nesmírně blízko už v 7. minutě. Z dálky napřáhl kanonýr Luis Suárez a domácí fanoušky pořádně vystrašil, když se mu povedlo orazítkovat břevno. Míč se následně odrazil zpátky do hry, El Hamdaoui ale prázdnou bránu z voleje přestřelil. Nevyužití této šance jej začalo mrzet už o několik okamžiků později, kdy Twente vstřelilo gól na 1:0.

Zkušený Landzaat poslal efektivně patičkou míč za záda obránců Ajaxu a na konci této nádherné akce se zjevil záložník Janssen, který gólmana Stekelenburga chladnokrevně přeloboval. V 15. minutě pro změnu přišel slabší okamžik domácí brankářské jedničky. Talentovaný Michajlov nedokázal udržet hlavičku De Jonga a umožnil tak skórovat El Hamdaouimu, který měl už jednoduchou úlohu.

Štěstí Ajaxu v tomto klání určitě nepřálo. Do konce poločasu hosté orazítkovali hned dvakrát pravou tyčku brány Twente. Kromě toho mohl skórovat v 39. minutě také Siem De Jong, jeho střelecký pokus ale dokázal zblokovat Rosales.

Po změně stran začali mnohem lépe domácí fotbalisté. Ještě před tím, než vstřelili branku, měli obrovskou příležitost. Gólovou hlavičku Chadliho ovšem dokázal Stekelenburg zlikvidovat. Poté již přišla 62. minuta a s ní také druhý gól Twente. I ten měl na svědomí výborně hrající Theo Janssen, který tentokrát pouze usměrnil do sítě centr Luuka De Jonga.

Ajax to ale nezabalil a za poměrně krátkou dobu dokázal odpovědět. Z velké dálky napřáhnul Eyong Enoh a jeho dělovka skončila k údivu brankář Michajlova až v síti. Oba celky chtěly vyhrát, a proto i závěr zápasu měl grády. Nejblíže rozhodující brance bylo Twente v 74. minutě. Centr Kuipera, na který gólman Stekelenburg vůbec nereagoval, se odrazil od tyčky přímo k Luuku De Jongovi, jenž však ve stoprocentní šanci selhal, nastřelil totiž opět jen brankovou konstrukci. I proto zápas nakonec vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

podme chlapci 0:2

Reagovat
AjaxFans

težší soupeř než šváby,ale 3 b by měli být

Reagovat
afc ajax

tak je! ak teraz vyhráme tak NÁS nik nezastaví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele