základní část, 1. kolo
08.08.2010 14:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - AFC Ajax 2:2

Ajax byl na horké půdě v Groningenu nesmírně blízko vítězství. Ještě dvacet minut před koncem vedl o dvě branky, nakonec ale odjíždí jen s bodem, jelikož domácí v závěru zatli zuby a vyrovnali na konečných 2:2. Výborně se uvedl nový útočník Mounir El Hamdaoui, který vstřelil oba góly mužstva kouče Martina Jola.

V loňském ročníku amsterdamským borcům vstup do sezóny nevyšel podle plánů a ztracené body z úvodu jim nakonec scházely v konečném zúčtování. Zatím to ale vypadá, že se příliš nepolepšili. Šanci na reparát budou mít v příštím kole proti Vitesse.

Každopádně dnešní první poločas hodně zaostal za tím druhým. Kromě toho, že nenabídnul ani jednu z celkových čtyř branek, byla k vidění sotva průměrná prvoligová podívaná.

Aktivněji začal přeci jen Groningen, jenž si svou první šanci připsal už po pár sekundách. Leandro Bacuna ale nakonec pálil vedle. Ajax odpověděl až zhruba o deset minut později, kdy musel gólman Luciano zasáhnout proti jedovaté střele De Zeeuwa z přímého kopu. Nizozemský záložník si ale nedal pokoj a domácí fanoušky o několik momentů později pořádně vystrašil střelou, která letěla jen těsně nad břevnem.

Úvodní gól přišel pět minut po přestávce. Poprvé v novém drese na sebe upozornil Mounir El Hamdaoui, jenž nedal gólmanovi Lucianovi pražádnou šanci jeho střelecký pokus chytit. Své konto zatížil kanonýr z Maroka druhou brankou v 61. minutě. Tentokrát dostal míč od Siema De Jonga a svou pravačkou vyslal na bránu Groningenu další gólový projektil.

Domácí fotbalisté se ale z nepříznivého stavu nesesypali a za dalších deset minut dokázali snížit. Po Tadičově centru napálil míč z voleje kanonýr Tim Matavz a poprvé v zápase kapituloval také Maarten Stekelenburg. V závěru hlavičkoval přesně ještě Nicklas Pedersen a Groningen tak senzačně vyrovnal.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bez Luisa to bude v piči

Reagovat
afc ajax

phoda 0:2

Reagovat
AjaxFans

První poločas slabota,ale Mounir to tam foukl pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele