základní část, 4. kolo
29.08.2010 12:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

BV De Graafschap - AFC Ajax 0:5

De Graafschap favorizovanému Ajaxu rozhodně nějaké fotbalové peklo nepřipravil. Naopak, amsterdamští fotbalisté si došli pro tři body bez nervů a v poklidu. Výhru zařídil hattrickem Luis Suárez, jednu branku přidal také Urby Emanuelson a Christian Eriksen.

Začátek měl očekávaný průběh - Ajax permanentně útočil a De Graafschap byl rád, když se mu povedlo vyvést míč ze své poloviny. I přes výrazný tlak ale za zmínku stojí snad jen nepřesná rána El Hamdaouiho a zblokovaný pokus Suáreze.

Ve 12. minutě se však zaslouženě ujal Ajax vedení. V rohu malého vápna jemně tečoval centr van der Wiela Suárez a míč nechytatelně poslal přesně k pravé tyčce. Uruguayský kanonýr byl při chuti. Zhruba o deset minut později se efektivně prosmýkl mezi dvěma obránci, ale z následné střely vytěžil jen roh. De Graafschap se časem osmělil a párkrát hostující obranu svými rychlými brejky pořádně prohnal.

Blízko vyrovnání se ocitl ve 32. minutě Hugo Bargas, jehož střelu ale fantastickým zákrokem vyrazil Stekelenburg. Rydell Poepon pro změnu nehlavičkoval přesně. Na místo vyrovnání ale domácí znovu inkasovali. Jen těsně za pokutovým územím získal Ajax přímý kop, jeho exekuce se ujal Suárez a znovu nezaváhal. Waterman neměl nárok.

Každopádně do druhé půle nastoupili domácí fotbalisté jako vyměněni a hned na úvod se musel mít Maarten Stekelenburg několikrát na pozoru. Většinu centrů ale nakonec odvracela už obranná řada. Jenže nechybělo mnoho a po hodině hry mohl De Graafschap znovu inkasovat. Parádní přihrávku za obranu poslal Emanuelson, míče se ujal El Hamdaoui a chtěl gólmana Watermana obejít, to mu ale nevyšlo.

O vítězi víceméně rozhodl v 68. minutě Urby Emanuelson. Vlastní nedisciplinovaností darovali domácí hráči Ajaxu další přímý kop ze zajímavé situace a podruhé v zápase na to doplatili. K míči se tentokrát postavil právě dlouhovlasý záložník a nádhernou střelou vsítil svůj první letošní gól.

Také závěr zápasu patřil hostům. Nejprve se Suárez zasekávačkou zbavil obránce a poté pozemní střelou dokončil svůj hattrick, krátce na to skóroval na konečných 5:0 střídající mladíček Eriksen.

Autor: Tomáš Honajzer / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
afc ajax

0:4

Reagovat
afc ajax

trochu som sa sekol AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

nepodcenuj moj tim

Reagovat
afc ajax

preco? ja som myslel len moj tip!

Reagovat
smazaný uživatel

ja len srandujem, skoro ti to vyslo

Reagovat
afc ajax

ok!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele