základní část, 14. kolo
14.11.2010 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - AFC Ajax 2:0

Trápení Ajaxu dnes napsalo své další pokračování. Svěřenci trenéra Jola nestačili ani na Alkmaar, jemuž podlehli 0:2, a vedoucí Eindhoven se jim začíná již povážlivě vzdalovat.

Zápas dlouhou dobu nenabízel žádné góly, změna přišla až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy diváci viděli vše důležité. První branku vsítil Wernbloom, krátce na to jej napodobil Sigthórsson. V samotném závěru pro změnu obdržel červenou kartu velezkušený zadák André Ooijer.

První poločas rozhodně neodpovídal skutečnosti, že proti sobě stojí dva přední nizozemské týmy. Gólových šancí bylo celkem po skrovnu, i přesto ale byli domácí o něco aktivnější. Jednu z mála příležitostí, jak s nerozhodným stavem něco udělat, měl Alkmaar ve 27. minutě, kdy Elm ale nakonec pálil nad. Krátce na to naopak orazítkoval na druhé straně břevno kanonýr Luis Suárez.

Ani po změně stran nepřišla nějaká výrazná změna. Většina hráčů se pouze zastřelovala, a tak brankáři, především pak domácí Romero, moc práce neměli. Hostující Stekelenburg se musel vypořádat akorát s ranou Pelleho, záložník Schaars pro změnu nemířil přesně.

Až v 74. minutě to konečně přišlo. Klavan pláchl van der Wielovi, následně poslal do šestnáctky vynikající centr, který usměrnil do sítě hlavou Pontus Wernbloom. Vstřelená branka domácí fotbalisty pořádně nažhavila a už o tři minuty později se radovali znovu. Druhá branka byla té první značně podobná. Tentokrát však z druhé strany centroval Schaars, v pokutovém území vyskočil nejvýše mladík Sigthórsson a v poklidu pojistil vedení Alkmaaru.

To si svěřenci kouče Verbeeka bez problémů uhlídají až do závěrečného hvizdu. V 90. minutě navíc Ajax oslabil André Ooijer, který viděl z rukou rozhodčího červenou kartu. Na konečném skóre se už ale nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ajax - muzstvo jedneho muza, ked suareza super vygumuje, nema kto hrat. obrana a zaloha - tazka chudoba, to nesu hraci ajaxu, vyhodit a predat

Reagovat
smazaný uživatel

lensky je vyborny, toho by mali kupit, ved to su sami hlupaci - emanuelson, eriksen, de jong, lindgren - to je tak slabe ze az

Reagovat
AjaxFans

Eriksen je dost mladý,jeho čas teprve přijde.Jinak katastrofální výkon dnes,otázka času kdy to tam Az šoupne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele