základní část, 29. kolo
03.04.2011 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 3:0

Žádná procházka růžovou zahradou to sice nebyla, svůj úkol ale dokázal Ajax splnit. Proti rozjetému Heraclesu se nemohl dlouhou dobu prosadit, nakonec ale zasadil svému soupeři tři údery a slaví přesvědčivou výhru. I přesto ale stále ztrácí na čelo tabulky pět bodů.

Zápas mohl začít pro domácí borce hodně špatně. Po pár minutách totiž předvedl gólman Kenneth Vermeer obrovskou hrubku, když nedokázal zkrotit centr Fledderuse. Naštěstí to ale pro něj dobře dopadlo. Zanedlouho si už však amsterdamská brankářská jednička napravila svou reputaci, a to když dokázala zlikvidovat ránu Darla Douglase.

Heracles byl ovšem i nadále při chuti a zadáci Ajaxu se místy skutečně nenudili. Perné chvilky zažil především velezkušený André Ooijer, který musel ránu Overtooma vykopávat až z brankové čáry. Svěřenci trenéra De Boera poté ale přebrali otěže zápasů a začali nebezpečně hrozit. Jenže jak hlavička El Hamdaouiho, tak i střela Ebecilia se s úspěchem nesetkaly, a proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

První změnu stavu přinesla až 58. minuta. Hostující gólman Remko Pasveer podcenil centr Sulejmaniho a míč vyrazil pouze za sebe, kde se zjevil obránce Oleguer a pohodlně skóroval do prázdné brány. Ajax se tak dostal na koně a už za dalších sedm minut přidal druhý zásah. Do šestnáctky Almela poslal přesný centr Christian Eriksen, čehož okamžitě využil Siem De Jong a se štěstím propasíroval míč do sítě.

Tato branka jakýkoliv odpor Heraclesu zlomila, a tak Ajax bez větších potíží dokráčel k povinným třem bodům. V závěru navíc přidal ještě třetí branku. V šestnáctce se míč odrazil k úplně volnému Ozbilizovi, který jej bez problémů napálil do brány.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

prostě 3 body a šmitec

Reagovat
AjaxFans

Jak tam není tučibomba tak to jde i s nulou

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele